Hvis noen trodde Bodø/Glimt kom til å slippe seg ned etter å ha sikret seriemesterskapet i Drammen sist helg, så trodde de helt feil.

RBK ble knust 5–1. Philip Zinckernagel hadde én scoring og tre målgivende pasninger.

En vanvittig prestasjon av dansken - og av hjemmelaget. Spesielt etter en uke der drikkevarene ikke bare var vann, og et historisk gull fikk sine behørige festligheter i etterkant.

– Dere feiret forrige helg, men det så ikke ut som det i dag?

– Kanskje vi burde drikke sånn hver uke, sier Zinckernagel, med et glimt i øyet, til VG.

Kjetil Knutsen tror det at de fikk et par dagers utblåsing var grunnen til at en ny kom - i annen form - søndag.

– Jeg tror det var akkurat det de trengte, å slippe følelsene løs. De har jobbet beinhardt i hele år, og det er kanskje utløsende for at de leverer en slik prestasjon i dag, sier sjefen.

Det var noe symbolsk over at historiske, stolte Rosenborg sto i æresvakt da gullvinneren entret matta i aften.

Etter kampen fikk de et lite stikk fra klubben:

– Jeg mener det var fantastisk stort av Rosenborg å stå og klappe for oss. Dette håper jeg og tror var med å innføre en ny praksis i norsk fotball. Dette var en spesiell dag, sa Knutsen.

600 tilskuere på Aspmyra bidro med en utsøkt stemning. Da spillerne kom ut under et banner med innskriften «Seriemester 2020» var atmosfæren helt, helt rørende.

Dansk dynamitt

Selv om Dino Islamovic og Rosenborg kunne tatt ledelsen etter to minutter, hadde mye ball og så friske ut i åpningen - ble de nok en gang offer for Bodø/Glimts oppsiktsvekkende gode kontringsstyrke.

– Det er så vakkert, utropte TV Norge-kommentator Kenneth Fredheim da danske Philip Zinckernagel nok en gang fant sin landsmann Kasper Junker med et innlegg fra høyresiden etter en kjapp overgang.

Avslutningen gikk kontant i nettet til 1–0.

Servitøren stoppet ikke. Seks minutter senere slo Zinckernagel inn igjen, og tidligere RBK-juniorspiller Ola Solbakken snappet opp kula og satte den lekkert over Andre Hansen. Trønderen i gult jublet, trønderne i hvitt deppet.

Zinckernagels 32. målpoeng, da gikk han forbi Veigar Páll Gunnarssons 31 fra 2007. Han fikk med seg to til.

HERJING: Philip Zinckernagel lekte med Pa Konate og Rosenborg søndag. Foto: Mats Torbergsen

– En annen verden

Den danske supervingen tok nemlig steget inn i hovedrollen etter 78 minutters spill. 25-åringen lurte alle med en lekker avslutning som sneik seg inn i venstre hjørne.

– Jeg siktet på Kasper (Junker), sa han med et lurt smil.

En slik ekstremsesong som Bodø/Glimt har i 2020 fører med seg et rekordras uten like i norsk fotball. Med 3–0-målet ble motstander Rosenborgs målrekord fra 1997 slått. Dette var Glimts 88. mål i år. Nummer 89 og 90 skulle komme.

Dino Islamovics redusering etter 83. minutter ble en solid parantes. Zinckernagel svarte nemlig et meget godt forarbeid, men overlot avslutningen til Vegard Leikvoll Moberg som med sitt første spark på ballen hamret inn 4–1.

Morten Konradsen banket inn 5–1 bak André Hansen like etter. Takk for sist, fra spilleren som ble veid for lett i trønderklubben i 2018.

– Denne seieren beviser overfor alle at vi fortjener gullet, sier Zinckernagel, og takker supporterne for rammen som ble laget rundt kampen.

Knutsen peker på at kampbildet utover passet meget godt for hjemmelaget.

– Vi må alltid se bak resultatet. Vi er litt heldige med å holde nullen til pausen. At vi scorer to er det ikke noe å si på, det var to klassescoringer. I andre omgang må de fremover og da får vi store rom. Det passer Bodø/Glimt veldig bra, sier Glimt-treneren.

Rosenborg svikter

Resultatene går ikke Rosenborgs vei. De kjemper om medalje og fjerdeplassen som sikrer Europacup-kvalifisering neste år. Men nå har de tapt tre på rad. For Viking, Brann og Bodø/Glimt.

Det står i stor kontrast til RBK-trener Åge Hareides tilværelse som dansk landslagssjef der han jaktet verdensrekorden for flest kamper uten tap. Etter en god start på sin andre periode som RBK-sjef er det nå første gang på åtte år 67-åringen taper tre strake. Han tapte fem på rad for Helsingborg i august-september 2012.

Også i RBK er det åtte år siden en slik rekke.

– Jeg blir en smule pinlig berørt på klubbens vegne. Det skal ikke skje at Rosenborg taper 5-1 i Eliteserien. De to foregående kampene er litt spesielle, og i dag er det sjansemessig ikke så galt frem til 2-0, men så får vi den tredje imot og etter det klarer vi ikke å "stenge sjappa", sier Rosenborg-keeper André Hansen, og mener det viser hvor Rosenborg nå står.

Åge Hareide mener «laget er blottet for selvtillit».

– Det er viktig å få fundamentet på plass igjen. I dag produserte vi nok sjanser, men vi sliter i begge ender av banen og det må vi få orden på.

Rosenborg ligger nå på fjerdeplass, med Kristiansund to poeng bak. Fjerdeplassen vil gi spill i Europa, og Hareide er klar på at Rosenborg skal klare det.

– Det skal vi gjøre. Vi har nok kamper igjen til å rette på det, og det skal vi gjøre, sier treneren.