Det var ville jubelscener med de europeiske spillerne – og publikum stormet banen i ekstase etter at det ble klart at trofeet er kommet tilbake til Europa.

Britene Rory McIlroy og Tommy Fleetwood lot tårene renne i pur glede. Det samme gjorde laglederen Luke Donald. Viktor Hovland hadde et norsk flagg over skuldrene.

– Den beste uken i mitt liv, sier Europas Shane Lowry til Sky.

Hovland har tatt 3,5 av fem mulige poeng totalt disse tre dagene i Ryder Cup.

– Å vinne den første matchen er herlig. Det har ikke så mye å si hvor mange poeng du individuelt får inn hvis ikke laget vinner, sier Norges golfprofil til Viaplay.

Europa ledet 10,5–5,5 etter to dager og trengte fire av de 12 gjenværende poengene, men det ble tøffere enn først antatt. USA leverte mye bra spill i singlekampene søndag. Det så en periode skummelt ut for de europeiske spillerne.

– Jeg så opp mot resultattavla underveis og tenkte på hvor vi skulle finne de fire poengene, sier Europa-kaptein Donald.

Avgjørelsen falt da Tommy Fleetwood tok to hulls ledelse da to hull gjensto av den nest siste kampen.

Da var han sikret et halvt poeng – og Europa hadde de 14,5 poengene som trengtes. Deretter var spenningen borte. Fleetwood vant sin kamp, mot Rickie Fowler, på det 17. hullet og sluttresultatet ser ganske komfortabelt ut: 16,5–11,5. Dermed fikk Europa revansje etter det knusende 9–19-nederlaget for to år siden.

– Dette er absurd. Se hvor mye det betyr for spillere som har opplevd så mye i sine karrierer, sier Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen på direkten.

– Hovland er en av bærebjelkene i dette laget, fastslår Mikkelsen.

Nordmannen storspilte og vant en komfortabel seier mot kompisen Collin Morikawa (26). Etter 15 hull var det slutt. Da ledet nordmannen med fire hull.

Nordmannen har tatt to seirer med den svenske kometen Ludvig Åberg, hadde en uavgjort match sammen med Tyrrell Hatton – og endelig et tap med samme Åberg.

Europa la grunnlaget for triumfen med å vinne de fire første møtene med USA fredag.

Det var ekstra følelser i sving før avslutningen. På det aller siste hullet av lørdagens fourball-runde ble det nemlig hett mellom stjernen Rory McIlroy og Joe LaCava, caddien til amerikanske Patrick Cantlay. McIlroy skal ha opplevd at LaCava feiret i overkant og forstyrret ham før han selv skulle putte.

Cantlays caddie oppsøkte McIlroy før søndagens spill i et forsøk på å rense luften etter den opphetede episoden. Han ble imidlertid møtt med buing av Ryder Cup-publikummet.

Til tross for uroen, beholdt Patrick Cantlay roen og vant sin duell søndag. Også McIlroy storspilte i sitt singleoppgjør mot Sam Burns.

– Jeg har ingen unnskyldning. Europa utspilte oss, sier USA-sjefen Zach Johnson ifølge BBC.

Norges største kvinnelige golfspiller gjennom tidene, Suzann Pettersen, elsket kvinnenes variant av Ryder Cup, som heter Solheim Cup. Hun avgjorde Solheim Cup 2019 i Europas favør - og la så umiddelbart opp som golfspiller.

Det gjør ikke Viktor Hovland!