– Det har vært en helt sinnssyk dag. Gardermoen – København – Wien – så Larnaca. Jeg var oppe halv fem, etter to timers søvn og snart kommer jeg meg vel i seng etter enormt med møter, sier en lettet Kjetil Rekdal på telefon til VG.

«Endelig» ble det jobb for ham og assistent Geir Frigård igjen, etter at de måtte gå fra Rosenborg-jobben i juni i fjor.

– Jeg har sagt hele tiden at vi har siktet mot utlandet. Dette har vi jobbet hardt for. Vi har vært i mange presentasjonsrunder med ulike klubber i høst og før jul.

– Selv om du har snakket om utlandet så har du også sagt at du og Frigård bør være på blokken når norske klubber vil ha nye trenere. En del har skiftet siden dere måtte gå. Føler du deg forbigått?

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er vanskelig å svare på. Klubbene ser etter bestemte profiler. Litt overrasket er jeg jo over at det ikke har vært norske klubber som har vært interesserte, svarer mannen som har vært trener i Vålerenga, belgiske Lierse, tyske Kaiserslautern, Aalesund, Start, HamKam og Rosenborg.

– Når kom Kypros-alternativet i stand?

– Det har vært en del møter de siste par ukene. Det har vært daglig leder inne i bildet, president . . . i tillegg til sportssjef. Det t var bare å kaste seg på første fly.

Omonia, fra byen Nicosia, ligger på 4. plass i den kypriotiske ligaen, syv poeng bak ledende APOEL. Omonia hadde en annen tidligere norsk landslagshelt, Henning Berg, som sjef fra 2019 til 2022.

– Har du snakket med ham?

– Det har jeg ikke rukket. Men det skal jeg gjøre. Det blir viktig å høre hans erfaringer. Han har fått gode skussmål her nede. Spesielt det at han fikk struktur på laget. Det er derfor jeg og Geir er hentet inn nå.

Den svenske ex-AIK-, Djurgården- og Stabæk-spilleren Jesper Jansson er sportsdirektør i klubben og fikk tenning på «prosjekt Rekdal».

– Hvorfor er det rett for dere?

– Det er en av de største klubbene på Kypros med en stor tilhengerskare. De har ambisjoner om europacupspill. Og selv om det er fjerdeplass er det en jevn liga. Det er lite som skiller, det ser man på tabellen.

Det er åtte kamper igjen av grunnspillet før de seks øverste lagene spiller en eventuell playoff om serietittelen. Der vil Rekdal være med.

Kjetil Rekdals nye klubb ligger på fjerdeplass i den kypriotiske ligaen. Foto: VG Live

– Vi gleder oss stort. Det blir første trening i morgen formiddag. Nå er det to og et halvt døgn til kamp. Vi har ikke så god tid på oss. Så mye tid og tankekraft nå har gått med til hvordan vi skal raskest mulig få dette til å sette seg.

Kjetil Rekdal rakk så vidt hjemom etter romjuls- og nyttårsferien på Kanariøyene.

– De tar deg vel nesten for kypriot der nede allerede?

– Ja, jeg har bra farge med meg. Men det er ikke «ligge på solseng»-temperatur.

– Det er en del nordmenn som drømmer om en fast tilværelse på Kypros?

– Ja, jeg slipper den norske vinteren. Jeg er ikke så glad i snø og kulde. Det var 26 pluss da jeg tok av med flyet på Gran Canaria mot 26 minus på Gardermoen i forrige uke. Hamar hadde minus 29. Femti grader forskjell. Jeg har pakka meg godt inn for å unngå forkjølelse de siste dagene og har klart det.