Casper Ruud gikk tidligere på mandag greit videre etter å ha vunnet i strake sett mot Nicolas Jarry. Like enkelt ble det ikke for Holger Rune. Fem sett måtte til for at han skulle ta seg videre mot Francisco Cerundolo. Fire timer med tennis sørget for at det blir en skandinavisk duell i kvartfinalen igjen.

Sett-sifrene ble: 7–6, 3–6, 6–4, 1–6, 7–6.

  • French Open sendes på MAX, Eurosport Norge og Discovery+.

Det femte settet endte 6–6, og kampen måtte derfor avgjøres med et super-tiebreak, der det er førstemann til 10 poeng, Rune vant til slutt 10–7.

Dermed venter Casper Ruud på motsatt side for Holger Rune på onsdag. Mannen som ble hakket for sterk for nordmannen i semifinalen av Italian Open i mai.

Casper Ruud og Holger Rune møttes også i fjorårets kvartfinale av French Open. Da kokte det over for dansken underveis i tapet. Ruud gikk senere hele veien til finalen, hvor Rafael Nadal ble for sterk.

I en jevn og tett kamp var det Ruud som gjorde færrest feil og spilte den sikreste tennisen, mens storvokste Jarry på 1,98 meter var litt mer villmann i spillestilen selv om han hadde flest vinnerslag.

Ruud var det lille, nødvendige hakket bedre gjennom hele kampen.

– Det var tre tøffe sett. Hvis vi hadde spilt fem sett, så vet jeg ikke hvor lang denne kampen ville blitt, sier Casper Ruud under arenaintervjuet etter den tre timer og 22 minutter lange kampen.

Ruud sier til Discovery, som sender kampene, at han hadde fokus på å komme seg fremover i banen.

– Det har vært noen tap i år hvor det har vært litt for defensivt, sier han.

Slik var kampen oppsummert i tall. Foto: Sofascore

Det var ingen selvfølge at Ruud skulle slå 27-åringen fra Chile. Jarry er ingen sinke og er ranket som nummer 35 i verden. Det skyldes ikke minst at han senket Ruud for bare få uker siden.

Ruud slo Jarry sist år, men tapte kvartfinalen i forrige måneds ATP-turnering i Genève med 6-3, 6-7, 5–7. Jarry gikk senere hele veien til finaletriumf i Sveits. Det gjorde at han spratt 19 plasser opp på verdensrankingen.

Mandag vant Ruud det første settet etter tiebreaksifrene 7–3. I andre sett brøt han to ganger mot Jarrys ene. I tredje sett fulgte han samme oppskrift og dermed var seieren i boks.