Stine Skogrand førte an da Sveits ble slått sønder og sammen i Zürich lørdag ettermiddag.

– Fullstendig maltraktering, kommenterte Viaplays Daniel Høglund allerede midt i 1. omgang.

Alle de norske utespillerne kom på scoringslisten. Norge scoret på 42 av 44 skudd. Uttellingsprosent endte dermed på 95.

– Vanvittige sifre, mener Viaplay-ekspert Karoline Dyhre Breivang.

Spillerne måtte likevel tåle en oppstrammer fra Thorir Hergeirsson på stillingen 39–21. Norge klarte ikke å gjenta 21–7-ledelsen ved pause i 2. omgang.

– Nå må vi avslutte slik vi startet kampen. Skru opp intensiteten, beordret landslagssjefen.

Etter at VM-finalen gikk feil i desember, har Norge vunnet fire seire mot svakere motstandere i EHF Eurocup. Østerrike ble slått med 17 og 21 mål i februar før Ungarn fikk juling med 33–18 i Bergen torsdag.

Norge manglet Katrine Lunde, Silje-Solberg-Østhassel, Camilla Herrem og Nora Mørk i Sveits.

Kampen om OL-plassene blir knalltøff. 7. juli blir troppen presentert.

Veronica Kristiansen har stått over to mesterskap på grunn av graviditet og fødsel. Hun har meldt seg på med full kraft.

Györ-spilleren var ikke feilfri mot Sveits, men har gitt laget en stabilitet som manglet i flere av VM-kampene.