Belgias «gylne generasjon» skuffet enormt i VM. 0–0-kampen mot Kroatia gjorde at de er ute av VM. Roberto Martínez gir seg nå som landslagssjef.

– Min situasjon er klar. Jeg er ferdig, det hadde skjedd om vi hadde blitt verdensmestere også. Det har ingenting å gjøre med at vi er slått ut, sa han etter kampen.

Han forteller videre at avgjørelsen ble tatt før VM.

Belgia-spiller Timothy Castagne fortalte i pressesonen at de fikk vite om avgjørelsen i garderoben etter kampen.

Etter kampen satt han med blanke øyne på pressekonferansen i Qatar.

– Det var min siste kamp med laget, og det er emosjonelt, som dere kan se for dere, sa Martinez på pressekonferansen etter kampen.

Etter han sa det ble det helt stille i salen.

– Jeg kan ikke fortsette, sorry, sa en preget Martinez.

Romelu Lukaku har vært skadeplaget inn mot VM. I jakten på scoring og avansement kastet landslagssjefen for Belgia, Roberto Martínez, Inter-spissen inn etter pause. Den belgiske avisen L'Avenir oppsummerer det slik:

«Lukakus enorme fiasko».

Etter kampen så vi bildene av spissen som kjørte en knallhard knyttneve inn i pleksiglasset i innbytterbenken. Glasset ble ødelagt, uten at Lukaku brydde seg nevneverdig over det.

For Lukaku brente noen gigantiske sjanser. En i stolpen, heading over mål, med magen på åpent og kun en heroisk Josko Gvardiol hindret at Lukaku ble overtidshelt.

– Det gjør vondt. Jeg synes vi spilte vår beste kamp i mesterskapet. Med litt mer flaks og kvalitet ville vi scoret og kommet til neste runde, sa Toby Alderweireld etter kampen.

Marokko vant overraskende nok gruppen og Kroatia tok annenplassen.