TROMSØ-GLIMT 2-0

ALFHEIM: Øksfjordingen som er inne i sin 5. sesong i TIL-drakten scoret begge målene da TIL slo Bodø/Glimt i generalprøven på Alfheim.

— Det var solid, absolutt. Kroppen kjennes bra ut og det gjør godt for selvtilliten å score mål. Det har vært en hard vinter, men nå kjenner jeg at det begynner å løsne litt i beina etter en veldig tung oppkjøring med mye mengdetrening, sier Magnus Andersen til iTromsø

Takk for sist

Første scoring kom etter 31 minutters spill da Andersen snappet opp en horribel feilpasning fra hans tidligere lagkamerat, Vieux Sané. Andersen tok Laudrup-finta forbi en annen Glimt-forsvarer og klinket ballen iskaldt i hjørnet forbi Pavel Londak.

I 54. minutt dukket Andersen igjen opp på rett sted til rett tid og styrte ballen forbi Londak etter en pasning fra Kent-Are Antonsen mot Zdenek Ondrasek, som tsjekkeren bommet på og Andersen styrte inn.

— Det har vært en tung oppkjøring for Magnus, men det er rart med de rutinerte spillerne som har vært med lenge. De siste ukene har han blitt bedre og bedre og ser veldig bra ut nå, sier trener Steinar Nilsen.

Vraket Remi

TIL hadde fullstendig kontroll på Glimt gjennom hele kampen og holdt nullen atter en gang.

— Det var en veldig god generalprøve for hele laget og et prov på hva vi kommer til å stå for i år. Jeg tror ikke vi kommer til å se mange baklengsmål på Alfheim i 2015, sier venstreback Kent-Are Antonsen.

MÅL: Her setter Magnus Andersen inn 1-0 mot Bodø/Glimt i generalprøven på Alfheim. Foto: Anders Rossvoll

Noe overraskende hadde Steinar Nilsen valgt å starte med Lars-Gunnar Johnsen på bekostning av Remi Johansen, som erstattet Johnsen etter 65 minutters spill. — Hvorfor startet ikke Remi?

— Fordi to andre startet, sier Nilsen.

Hyller nykommerne

Nilsen legger ikke skjul på at han er meget fornøyd med konkurransen i troppen.

— Vi tar ut 11 spillere til hver kamp ,og det er kamp om alle plassene i laget, sier Nilsen.

Blant nykommerne satt også Christian Landu-Landu på benken hele kampen.

— Jeg må si at nykommerne har vært en berikelse for oss, alle sammen. Også Landu-Landu og Gudmund Kongshavn som ikke spiller i dag, har vært ekstremt positive. Nå skal vi bare bruke uken godt inn mot seriepremieren og justere detaljene inn mot Sarpsborg-kampen, sier Nilsen.

Forsvar som angrep

Han kunne i hvert fall smile godt over en særdeles godt generalprøve.

— Jeg er fornøyd med det vi viser helt fra starten av. Måten vi holder intensiteten i det defensive og det offensive er veldig bra. Vi er skapende fra første sekund og vinner begge omgangene fortjent 1-0. Vi kunne hatt flere scoringer, spesielt på sjansene i 2. omgang, men jeg er veldig fornøyd med samtlige aktører som er utpå der for oss i dag, sier TIL-treneren.

Nok en gang holdt TIL nullen, noe som gleder den gamle forsvarsspilleren.

— Mye av det vi skaper av offensivt spill, kommer fra et bunnsolid forsvarsspill, så det er meget godt å se. Jeg synes vi Samtidig er det detaljer vi gjerne skal gjøre enda bedre, men vi har hele tiden noe å strekke oss etter og det er bra. Men alt i alt var dette en veldig god kamp av oss, sier Nilsen.