ROMA (adressa.no): Ekstremt offensive. Slik kan Rosenborg-spillerne omtales i forkant av europaligakampen mot Lazio i Roma.

— Flere som kunne spilt for Lazio

Og ikke bare spillerne. På onsdagens pressekonferanse på Stadio Olimpico sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen riktignok at oppgjøret vil være det tøffeste så langt i Europaligaen, men poengterte samtidig at han ikke tror Lazio er spesielt mye skarpere enn Steaua Bucuresti, som Rosenborg slo ut av kvaliken.

PÅ PODIET: Kåre Ingebrigtsen møter pressen før RBK-treningen onsdag kveld. Foto: Glen Musk

— Jeg blir svært overrasket om Lazio er klart bedre enn oss, sa han.Og da han fikk spørsmål fra en italiensk journalist om det finnes en Rosenborg-spiller som kunne spilt for Lazio, var svaret følgende:

— Det er flere. Jeg har flere spillere som ville ha spilt på Lazio.

- Kan du gi meg et navn?

— Jeg kommer ikke til å gi deg navnene, men du vet det på pressekonferansen etter kampen, svarte Ingebrigtsen selvsikkert.

Og indikerte med det at Rosenborg har planer om å imponere både den ene og den andre i Roma torsdag kveld.

— Ikke turister

Etter to kamper i Europaligaen står Rosenborg med magre ett poeng, og trenger sårt en seier for å ha håp om å ta seg videre. Jonas Svensson hevder mulighetene er gode.

— Vi skal selvfølgelig ha respekt, men vi må skjønne at vi ikke er her som turister. Vi er gode nok til å være her, og legge igjen det meste av respekten i garderoben. Om vi forstår hvor gode vi er, og kjører noen kontringer på dem, tror jeg det kan bli en veldig hyggelig aften i Roma, sier høyrebacken.

Han mener at kampen mot St. Etienne (2-2 borte) viste at Rosenborg er fullt kapabel til å slåss i europaligagruppen.

— Lazio er ikke bedre enn at vi kan skape mye trøbbel for dem, sier Svensson.

— Sjansene er gode. Lazio passer oss riktig godt. Rent økonomisk og med tanke på klubbens størrelse er vi selvfølgelig utfordrere, men vi har stor tro på oss selv, istemmer Mike Jensen.

— Det blir artig. Vi gleder oss, sier Ole Selnæs.

Ble for defensive sist

Den offensive holdningen er bevisst, innrømmer Svensson.

— Vi har kanskje snakket litt om det. Mot Dnipro (tap 0-1) ble vi kanskje litt defensive og snakket dem opp. Vi følte de var litt bedre enn de egentlig var, sier han, og poengterer at man får troen av å føle og oppleve at man er på høyde med motstanderne sine.

— Og der tror jeg vi har gjort oss gode erfaringer i de to første kampene. Opplevelsene der gjør at vi er mer offensive nå, og at vi tør mer enn vi har gjort tidligere – spesielt mot Dnipro.