FØLG DIREKTE FRA 18.30: FA-cupfinalen

Det ble nedtur for prins Ali bin al-Hussein fra Jordan i fredagens FIFA-valg. Lørdag er det en annen prins som biter negler, nemlig britiske prins William som er nummer to i arvefølgen etter sin far Charles.

William har vært Aston Villa-fan gjennom hele sitt 32-årige liv.

Det har ikke bydd på mange oppturene fotballmessig: Sist gang Villa vant et trofé var for 19 år siden (1996), da klubben fra Birmingham vant ligacupen. Ligaen er ikke vunnet siden 1981 — året før William ble født - og FA-cupen vant Villa sist i 1957. Aston Villa er klar «underdog» i kveldens FA-cupfinale mot Arsenal på Wembley.

— Jeg er nervøs nå. Livredd faktisk, sier prins William ifølge nyhetsbyrået AP.

Hanks og Cameron

Han er ikke den eneste celebriteten som holder med Villa. Hollywood-stjernen Tom Hanks og Storbritannias statsminister David Cameron har tidligere sverget sitt troskap til Villa, som vant Serievinnercupen (nå Champions League) tilbake i 1982. Denne sesongen var Villa nær et nedrykk fra Premier League, men klubben berget plassen etter at lagets nye manager Tim Sherwood fikk dreisen på det. Laget slo ut Liverpool i FA-cupens semifinale og lukter nå på et trofe for første gang på 19 år.

Filmstjernen Tom Hanks har også en forkjærlighet for den erværdige klubben Aston Villa. Her poserer han på en reklameplakat utenfor Villa Park i august 2013. Foto: DIGITALSPORT

— Dette er en gylden sjanse for denne fantastiske fotballklubben til å sikre seg et nytt trofé, og en sjanse for spillerne til å skrive seg inn i historiebøkene, sier Sherwood.- Det har vært en interessant sesong for Villa, sier prins William i et BBC-intervju som skal sendes lørdag.

— Guttene har kjempet seg igjennom en vanskelig sesong. Tim har gjort en god jobb med spillerne, sier prinsen.

En av nøkkelspillerne for Villa er spissen Christian Benteke, som har fått en ny vår under Sherwoods ledelse med 12 nettkjenninger på de 12 siste kampene.

Arsenal alene på tronen?

Kveldens motstander Arsenal er regjerende mester i FA-cupen etter fjorårets seier mot Hull. Da vant Arsenal 3-2 etter ekstraomganger.

Prins William representerte den britiske kongefamilien på FA-cupfinalen forrige sesong. Her håndhilser han med Arsenal-manager Arsène Wenger før kampen. Arsenal vant over Hull på Wembley den dagen. Foto: DIGITALSPORT

Det var Arsenals 11. FA-cuptriumf, og Arsenal deler dermed FA-tronen sammen med Manchester United. Med seier i kveld kan Arsenal trygt kalles Englands beste FA-cuplag gjennom tidene, og manager Arsene Wenger vil bli den første manageren siden 2. verdenskrig med seks FA-cupseirer.— Det blir ikke lett. Jeg ville elsket å klare det, men ærlig talt så er det ikke noe jeg tenker på, sier Wenger.

Franskmannen kom til Arsenal høsten 1996 – sist Aston Villa vant noe. Han er nå i særklasse den «lengstlevende» manageren på toppnivå i England.