JERV — ARENDAL 2-0 (0-0)

GRIMSTAD (Fædrelandsvennen): Arendal hadde et initiativ innledningsvis, men alt i alt var det fullt fortjent at alle poengene ble igjen i Aust-Agder-derbyet mellom Jerv og Arendal.

— Jeg er så stolt av det guttene leverte. De jobbet knallhardt og sto på kampen gjennom. Og tidvis spilte vi bra fotball, sier Jerv-trener Steinar Pedersen etter å ha sett sitt lag vinne 2-0 over naborivalen Arendal. Dermed har Jerv nå tre poengs klaring ned til Fram Larvik på andreplass.

Men det var gjestene som kom best i gang, og skapte noen farligheter de første 20 minuttene. Men avslutningene fra Petar Rnkovic og Yildren Ibrahimaj ble enten blokkert av oppofrende Jerv-forsvarere, eller gikk rett på keeper Jostein Aaland.

Vertene fra Grimstad tok mer og mer over kampen mot slutten av omgangen, og burde ledet til pause. 2. divisjons toppscorer Wilhem Pepa hadde et par store muligheter, men klarte ikke å få ballen mellom stengene.

Ledelse etter pause

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0, men i starten av 2. omgang smalt det.

Det tok ikke mer enn tre minuttene av omgangen før ballen lå i nettet bak Arendal-keeper Anders Heegaard Larsen. Ole Christian Langeland ble spilt gjennom og avsluttet angrepet med en elegant lobb over keeper. Det utløste ville jubelscener i Grimstad.

— Det er alltid kjekt å score. Det var viktig for oss å ta ledelsen, og etter målet følte jeg vi hadde god kontroll. Målet kom på et veldig beleilig tidspunkt, sier Langeland.

Høyreback avgjorde

Vertene fortsatte å kjøre, men skapte ikke de helt store sjansene. Det var fram til det igjen eksploderte i Grimstad, ni minutter før slutt.

Høyreback Dejan Corovic hadde tatt turen fram i angrep. Han fintet seg forbi en Arendal-forsvarer og kom alene med keeper. Heegaard Larsen reddet det første skuddet, men returen traff Corovic og gikk i en bue over Arendals keeper og inn i lengste hjørne.

Gjestene fra litt lenger øst i fylket fikk til et lite trykk mot slutten og var nære på å score, men nettsus ble det aldri.

Neste helg er det klart for nok et lokaloppgjør for Jerv. Da tar de turen til vest-fylket for å møte tredjeplasserte Vindbjart - som ligger fire poeng bak serielederen.