Rangers-spiller Mats Zuccarello blir med Norge til ishockey-VM i mai, skriver Nettavisen. 28-åringen lyktes i å overbevise klubbledelsen.

– Jeg skal spille VM, sier han tilNettavisen.

Tidligere tirsdag var Zuccarello fortsatt usikker på om han kom til å bli med Norge til VM.

– Jeg vet ikke. Jeg har sagt min mening, men det er klubben som bestemmer, tror jeg, med mindre jeg får valget. Da får jeg høre litt på dem, så får vi se hva det blir til, sa Zuccarello til NTB.

Johansen avgjørende

Nå er det altså klart at Zucca, som avsluttet årets NHL-sesong med sterke 61 målpoeng, blir med likevel. 28-åringen hadde et møte med Rangers-manager Jeff Gorton tirsdag ettermiddag, og der fikk nordmannen klarsignalet.

Overfor avisen gjør Zuccarello det klart at han ønsker å stille opp for Roy Johansen. VM blir nemlig Johansens avskjedsturnering som landslagssjef.

Norges største ishockeystjerne pekte tidligere tirsdag på to faktorer har gjort at Rangers ikke har vært veldig lystne på VM-spill for nordmannen: Den alvorlige hodeskaden han pådro seg i fjor, samt det harde kampprogrammet.

Nordmannen får også en tidligere sesongstart enn mange av sine lagkamerater grunnet OL-kvalik og World Cup of Hockey.

Skuffet etter sluttspillet

– Det er vel litt spesielt med meg, i og med at sommeren ikke var den lengste, og at jeg i tillegg har hatt litt skader. Det kommer også mange kamper i september. Det har vel litt med det å gjøre. Hadde jeg vært helt frisk, og ikke hatt noen problemer, så tror jeg ikke dette hadde vært et problem, sa Zuccarello til NTB.

Rangers røk ut i første sluttspillrunde mot Pittsburgh Penguins denne sesongen. Det var en skuffelse for blåtrøyene som kom til semifinale i fjor, og som kom til finale året før. Laget fra stålbyen gjorde kort prosess mot Rangers i fem kamper.

– Det er ordentlig kjedelig å ryke ut tidlig, men i år så spilte Pittsburgh bedre enn oss. Det er veldig trist og tungt, men det er ikke noe å gjøre med det nå, sier Zuccarello. (©NTB)