To og en halv time på tabelltopp kom som en nytelse for Brann-patriotene etter seieren over Bodø/Glimt. Nå er det bare å la seiersfeberen fortsette å brenne, kanskje til langt utover våren. Det er noe solid over Brann dette året.

Ola Bernhus kommenterer.

Soliditet i fotball måles gjerne i forsvarsspillet, og det er der vi ser forskjellen tydeligst sammenlignet med det laget som rykket ned i 2014. Med et kompakt og innsatsfylt forsvar, utført av samtlige spillere, har Brann lagt grunnlaget for en god sesong.Glimt fikk riktig nok et par grove sjanser, men det er vanskelig å holde motstanderen unna i en hel kamp, spesielt et så angrepsdyktig lag som Glimt. Brann var likevel så mye bedre enn motstanderne at det ble vanskelig for Glimt å bortforklare den.

LES OGSÅ:

Enkelt og tillitvekkende

Hadde det ikke vært for at det er Brann, hadde jeg veddet på at de ikke rykker ned i år. Vi får se i november, men det er ingen brannfare i Bergen foreløpig.

Trener Nilsen har verken høy glamourstatus eller fjong dress, men det er ikke så ueffent å ha folkelighet og enkelhet heller, bare fotballkunnskapen er betryggende. Ute på banen har han en gjeng som gjerne tar med seg noen ekstra spurter og taklinger så lenge det er mål og poeng det står om.

Braatens oppblomstring

I et slikt miljø trives tydeligvis Daniel Braaten også. Han trenger ikke fortelle hva han kan med fotballen, for han har vist lenge at det etter norske mål er en hel del. Når han også legger til vilje og bruker farten og kraften, er han tung å møte Det viste han mot Glimt.

Juryen må ha hatt en enkel jobb da den kåret Braaten til Branns beste.

Selvtillit

Trener Lars Arne Nilsen har pumpet selvtillit inn i mange av disse Brann-spillerne. En som har godt grunnlag for å ha det, er nye Deyver Vega, costaricaner med et repertoar over det gjennomsnittlige. Det er ellers vanskelig å finne direkte svake punkter i laget, og de fleste på innbytterbenken har en bra fotball-CV. Får ikke Brann et todt år med denne stallen, ja da har de ingenting å skylde på.

Så får vi se hva Brann egentlig står for når de møter Rosenborg på bortebane i neste kamp.

Svenske Jakob Orlov lagde seiersmålet. Men det kledte ikke kampen at den bare fikk ett mål og at målet kom etter en forsvarstabbe. Det var en livlig ettermiddag på Brann Stadion, 4-2 hadde vært mer passende.

Landbruk i Bergen

Det meste av det som virket snålt i kampen, kan lastes banen. I Bergen har man en egen variant av diskusjonen naturgress-kunstgress: Gress eller ikke gress.

— Som å spille på en åker, sa Glimt-trener Aasmund Bjørkan, en liten fornærmelse mot norske bønder.

Men åkeren i Bergen bør ikke trekkes inn i diskusjonen om tidlig seriestart. Serien kan ikke vente til Brann Stadion er klar.

Branns gartner kan kanskje ta en studietur til Lillestrøm. Der er gressbanen strøken allerede i mars, hvert år, uten hjelp av et mildt kystklima.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få med deg masseslagsmål-historien fra Premier League: