Ble NHL-draftet i 2014 - nå er han klar for Stavanger Oilers

Oilers har signert ny back.

Publisert:

Luc Snuggerud (med nummer 45 på hjelmen, i midten) er klar for Stavanger Oilers. Her i aksjon for Chicago Blackhawks i en treningskamp mot Ottawa Sentators i september i fjor. Lagkameratene er Brandon Davidson (22), Dominik Kahun (til høyre) og John Hayden (til venstre). Foto: Justin Tang / TT NYHETSBYRÅN

Denne artikkelen er over ett år gammel

Amerikanske Luc Snuggerud er klar for Stavanger Oilers.

23-åringen har i første omgang signert en kontrakt ut inneværende sesong. Det bekrefter Stavanger Oilers på sine nettsider.

NHL-draftet

Snuggerud kommer fra spill i Rockford IceHogs i AHL, som er farmerlaget til Chicago Blackhawks i NHL. Han har gjort 23 poeng på 57 kamper i løpet av sine tre sesonger i AHL. Backen ble draftet av NHL-klubben i 2014.

Snuggerud har også spilt collegehockey for Eden Prairie High og University of Nebraska-Omaha.

Sporslig leder Pål Higson sier til Oilers’ nettside at det var ventet at Snuggerud skulle etablere seg i NHL da han gikk ut av college, men at blant annet skader har bidratt til at det ikke har gått slik foreløpig.

Nå er derimot 23-åringen frisk og spilleklar.

– Meget bra på skøyter

Oilers har hatt flere skadeforfall den siste tiden, og det er derfor klubben nå henter inn en ekstra spiller før serieinnspurten og sluttspillet.

– Vi har hentet en ny spiller med bakgrunn i de mange skadene vi har hatt i år. Luc er en offensiv back, som er meget bra på skøyter og er god med puck, sier Higson.

Snuggerud kommer til Stavanger i helgen, og blir spilleklar så fort arbeidstillatelsen er i boks.

– Jeg gleder meg til å bli en del av en topp organisasjon. Jeg har hørt masse godt om både laget, byen og folkene i og rundt klubben, sier Snuggerud til oilers.no.

Publisert: