Statistikksenter Eliteserien:

BERGEN: Avsynging av Nystemten var en kampsang for Brann i flere sesonger. Foran denne sesongen ble Bergens nasjonalsang igjen innført før kampstart i Branns hjemmekamper.

Søndag sang Roar Andersen om at han «tenkte på bauner». Det likte Moldes trener dårlig.

– Det er merkelig at man i Bergen, som eneste sted i Norge, kan ha en sang før kampen, så motstanderlaget må vente i fire minutter , sa Jonevret.

Den tidligere Viking-spilleren og Djurgården-treneren er irritert.

– Brann dikterer virkeligheten i eliteserien, hva angår slike ting, sier Jonevret.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Målene Brann — Molde 1-1

<b>Brann — Molde: Målene</b>

Brann drev lobbying i lang tid for å gjeninnføre Nystemten på Stadion:

– Vi har sett at tilskuertallene i norsk fotball er dalende, og vi gjør det vi kan for å snu denne trenden. Vi mener at ingenting kan måle seg med å oppleve fotball live på Stadion, og i Bergen er Nystemten å betrakte som en nasjonalsang. Vi håper dette vil gi både spillerne våre og publikum en ekstra motivasjon til å yte maksimalt, sa arrangementssjef i Brann, Jan Tore Guntveit da Brann fikk klarsignal før sesongen.

Jonevret var i tvende sinn etter ett poeng i Bergen

– Brann var bedre enn oss før pause, men etterpå var vi bedre. De scoret i vår beste periode, og det var litt rart , sier Jonevret.

De blå hadde mange kontringssjanser i Bergen, men slet med å få uttelling, i motsetning til i fjor og forfjor, da de flere ganger kontret Brann i senk.

– Da hadde vi Makthar Thioune, Mame Biram Diouf og Pape Pate Diouf i storform. Da kunne vi spille på en annen måte, sier Jonevret.