Svennis og grip Foto: Digitalsport

Dermed bygger det opp til skikkelig konkurranse for Brann og andre interesserte klubber om Bosman-spillerens underskrift.

– Jeg kjenner til Huseklepp og vet at han er en spennende spiller. Vi har ikke vært i kontakt med Brann, og skal la dem spille ferdig sesongen først. Selv om de jo har vunnet allerede, sier Grip til Bergens Tidende.

Grip har i mange år jobbet tett sammen med Sven-Göran Eriksson, og var et naturlig valg til trenerteamet da den tidligere engelske landslagssjefen tok over Manchester City i sommer.

Anbefaling fra Lennartsson

Men om den svenske trenerduoen foreløpig ikke har vært i kontakt med Brann, har de benyttet seg av en gammel kjenning i eliteserien for å kartlegge Huseklepps kvaliteter: Start-trener Benny Lennartsson.

– Det stemmer at Tord Grip kom med en forespørsel til meg. Jeg sa at Huseklepp var en rask og driblesterk ving. Om han er god nok for Premier League er opp til dem å vurdere, sier Lennartsson til Fædrelandsvennen.

Han bekrefter likevel å ha uttalt seg positivt om 23-åringens potensial:

– Jeg tror ikke tipset mitt gjorde at de ble mindre interessert.

Erik Huseklepp selv hadde ikke hørt om interessen fra City da BT møtte han på vei til testing på Stadion i går.

Kantspilleren har gjort det til en regel ikke å uttale seg om enkeltklubber før det er blitt mer konkret, men ble tydelig smigret over å være på blokken til engelskmennene.

– Men jeg kan ikke kommentere dette, sier han.

Nysgjerrig Grip

Det trenger imidlertid ikke å gå lang tid før Huseklepp selv mottar en henvendelse fra klubben som i øyeblikket ligger på tredjeplass i Premier League, foran storheter som Chelsea og Liverpool.

Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra – som i sommer betalte nesten én milliard kroner for å sikre seg kontrollen over de lyseblå – har allerede lovet Sven-Göran Eriksson atskillige millioner når overgangsvinduet åpner i januar.

Og assistenttrener Grip er ikke snauere enn at han benytter sjansen når han først har BT på tråden, til å undersøke nærmere om hvem som forhandler for Huseklepp.

– Han har vel ikke en fast agent, har han? spør Grip.

– Nei. Han har bare et par rådgivere, deriblant hans egen far. Men det er sikkert flere agenter som tar kontakt nå.

– Det regner jeg med, ja, sier Grip.

En annen kilde Manchester City har brukt i kartleggingen av Huseklepp er landslagstrener Åge Hareide.

Stein Arve Lone er rådgiveren som hjelper Huseklepp med å sortere ut alle henvendelsene. Assistenttreneren til Løv-Ham er kjent med at Manchester City har forhørt seg.

– Men derfra til det blir noe konkret er veldig langt, sier Lone.

Han har et avslappet forhold til alle henvendelsene, og opplever det meste som forespørsler eller rykter.

– Det er en del agenter og mellommenn som tar kontakt, men det er lite konkret, sier Lone.

– Fra hvilke klubber har dere fått forelagt et konkret kontraktsforslag de siste månedene?

– Kun Stabæk og Brann, sier Lone.