Tidligere denne måneden kunne Fædrelandsvennen fortelle at Halvorsen skulle trene med to av de største profflagene i verden. Den gang kunne ikke Halvorsen selv, eller Team Jokers sportsdirektør Gino van Oudenhove, fortelle hvilke lag det var snakk om.

Nå kan sykkelnettstedet Procycling fortelle at de to lagene er henholdsvis storlaget Team Sky, og belgiske Quick Step.

– Det blir utrolig moro, og litt surrealistisk at jeg skal trene med dem, sier Kristoffer Halvorsen.

Fædrelandsvennen får tak i den ettertraktede spurtkanonen mens han er ute på en fire timers sykkeltur i finværet.

Skal trene med Team Sky i tre dager

3. desember reiser han på treningssamling til Mallorca med laget sitt, Team Joker Byggtorget, og i etterkant blir han igjen i ytterligere tre dager for å trene med Team Sky. I tillegg skal han trene med Quick Step i Spania i januar.

— Det handler om å bli litt kjent og se hvordan de har det. Det er først når sesongen starter at jeg kan imponere dem, sier kristiansanderen.

— Team Sky er kanskje verdens beste lag. Er det også den store drømmen å få sykle for dem?

Håper de skal ha spurttrening

— Ja, selvfølgelig. Alle de store lagene er drømmelag, uten at jeg har plukket ut en spesiell favoritt. Men selvfølgelig, det er jo en stor drøm bare å kunne trene med dem.

— Har du planer om å imponere dem?

— Ja, må prøve på det. Må satse på at de skal kjøre litt spurter, og i så fall skal jeg prøve å ta dem. Men, som sagt, det er først og fremst i sesongen jeg må vise at jeg har tatt steg, sier spurtkanonen.

Nordmann ordnet med treningssamlingen

Team Sky har blant andre tre ganger Tour de France-vinner Chris Froome i stallen. Av andre stjerner finner man Michal Kwiatowski, Ian Stannard og Geraint Thomas.

– Jeg ringte til Dave Brailsford (Team Sky-sjef) i etterkant av VM og spurte om vi ikke skulle invitere ham ned på samling, og det sa han ja til, forteller lagets norske sportsdirektør Gabriel Rasch til procycling.no.

- Må ta det på strak arm

Samlingen bli enten i desember eller i januar. Skulle det bli i desember får han i så fall trene med alle stjernene, da hele laget er på plass under treningssamlingen.

Quick Step Floors (tidligere Etixx- Quick Step) har ryttere som Tom Boonen, Tony Martin og Marcel Kittel i stallen.

— Det har vært ganske mange forespørsler, men det er Gino som tar seg av det der. Samtidig er det fint å tenke litt på det, og finne ut litt om hvilket lag som passer for meg. Men dette er ikke noe jeg skal stresse med, sa Gimlekollen-gutten til Fædrelandsvennen i starten av november.

Halvorsen ble verdensmester i U 23-klassen i midten av oktober.