muri Foto: Scanpix

Odd-VIF 1-1: Vålerenga var det beste laget før pause, men spilte seg til relativt få målsjanser. Etter hvilen tok hjemmelaget fullstendig over og kunne fort ha avgjort til sin fordel, men den relativt sjansefattige kampen endte altså uavgjort.

Og det var som nevnt Odd som startet kampen best, og etter seks minutters spill fikk Håvard Storbæk sjansen fra 20 meter. Skuddet forandret retning i lufta, men Lars Hirschfeld klarte å legge igjen det ene benet og redde. Ikke imponerende av keeperen, men godt nok.

Fem minutter senere forsøkte Storbæk seg fra samme posisjon igjen, men denne gangen gikk skuddet langt utenfor.

Vålerenga hadde ballen mest i starten av kampen, men mot et kompakt Odd-lag slet de med å spille seg frem til store sjanser.

Muri scoret

(saken fortsetter)

JUBEL: André Muri ga Vålerenga ledelsen i første omgang. FOTO: Scanpix

Men etter 18 minutter fikk bortelaget corner fra høyre. Ballen ble slått inn foran mål, og etter flere dueller inne foran mål, fikk Andre Muri pirket ballen over streken fra kort hold. Vålerenga hadde tatt over kampen og scoret på sin første målsjanse!

I det 22. minutt kombinerte Veigar Pall Gunnarsson og Morten Berre fint på høyresiden. Berre slo inn i boksen og traff Harmeet Singh, men fra glimrende posisjon headet Singh høyt over målet til Andre Hansen.

Odd slet i denne perioden med å etablere noe særlig spill inne på Vålerengas halvdel, og de få avslutningene hjemmelaget kom til, var fra distanse.

Etter en halvtimes spill forsøkte Dawda Leigh seg fra hjørnet av sekstenmeteren, men selv om skuddet var bra, gikk det en liten meter over lengste kryss.

Kjempekontring

I det 33. minutt fikk endelig hjemmelaget vist hva de har å by på offensivt. Etter en glimrende kontring endte ballen opp ute hos Simen Brenne på venstresiden. Brenne kikket opp og serverte ballen til en perfekt posisjonert Torgeir Børven ute ved straffemerket. Børven nølte ikke og smalt til på direkten, men et Vålerenga-bein klarte i siste liten å hindre scoring.

På overtid fikk Odd muligheten på corner, men da ballen havnet i det overbefolkede området inne rundt Lars Hirschfeld, var det ingen Odd-spillere som klarte å få foten på ballen.

Til pause var stillingen 0-1. ## Odd-overtak

Odd startet andreomgangen friskt og tok kommandoen fra avspark, og etter snaut 50 minutters spill kom den første store sjansen. Brenne fant Frode Johnsen på bakre stolpe. Johnsen headet ballen tilbake i feltet i retning Storbæk, men under sterkt press, klarte ikke Storbæk å få avslutningen på mål.

Hjemmelaget fortsatte å trykke på, og bare fem minutter senere kom utligningen. Etter en corner fra høyre ble ballen headet tilbake i feltet fra bakre stolpe. Ballen havnet til slutt hos Steffen Hagen, som fra kloss hold klarte å pirke ballen bort i det lengste hjørnet. Odd mente alvor, det var det ingen tvil om.

Etter 70 minutters spill fikk Børven sjansen etter et innlegg. Fra langt hold stanget unggutten glimrende i retning nærmeste vinkel, men Hirschfeld strakk seg og reddet mesterlig.

Staberg i fokus

Tre minutter senere kom dommer Per Ivar Staberg i fokus da han bare ga gult kort til Morten Fevang for å ha felt Håvard Nielsen alene med keeper. Med tre spillere i duellen så kunne kanskje fargen på kortet forsvares, men at det ikke gikk til Fredrik Semb istedenfor Fevang, var det ikke så lett å forstå.

I det 77. minutt fikk Odd frispark i god innleggsposisjon. Storbæk slo inn ballen og Fevang steg til værs og headet hardt ned i korthjørnet, men en fantastisk redning av Hirschfeld hindret hjemmelaget i å ta ledelsen.

Fem minutter før slutt måtte Hirschfeld ut i full strekk igjen, men han hadde nok relativt god kontroll på Frode Johnsens avslutning fra ti meter.

Etter 87 minutters spill snappet Håvard Nielsen ballen fra Paul Addo og stormet upresset inn på Odds halvdel. Men istedenfor å ta med seg ballen selv, spilte han til innbytter Mohammed Fella som blåste ballen opp på tribunen.

Like etterpå forsøkte Magnus Lekven seg fra distanse, men en innskutt Hirschfeld reddet enkelt.