HAMAR: HamKam klarte å unngå konkurs, og satset ungt og lokalt.

Skuespiller og HamKam-supporter Anders Baasmo Christiansen (35) tror flere lag vil følge etter, og at HamKam har et forsprang med sin modell.

Skuespilleren har sterke følelser for Briskeby-klubben.

– Jeg tror det er flere klubber som vil få kniven på strupen, som HamKam fikk. Det har vært et kjøpehysteri i fotballen, og HamKam hadde også mange utlendinger i stallen. Nå satser HamKam ungt med spillere fra distriktet, og de vil bite fra seg mer og mer. Det handler om å bygge rutine, og det må tenkes langsiktig. Vi kan bygge et skikkelig lag med disse gutta, sier 35-åringen, og fortsetter:

– Hører hjemme i eliteserien

– HamKam hører hjemme i eliteserien, men det gjelder å ta skritt for skritt. Det første målet må være å bli best i Hedmark, og det har jeg stor tro på at vi klarer. Det er en helt annen modell nå, og derfor må folk som følger med HamKam ha tålmodighet. Og så er det herlig å ha et lag som tjener på gode baneforhold, sier Baasmo Christiansen, som var på plass på Briskeby søndag.

Han koste seg med seieren over Nybergsund, og det var 35-åringen som dro opp stemningen på vip-tribunen.

– Vanligvis er jeg på supporterplass, men det passet best slik i dag.

Borte i tre måneder

– Dette var herlig. Nå blir jeg borte til 1. september på grunn av filminnspilling, så det var godt å få med seg en seier.

Han snakker glovarmt om HamKam ved enhver anledning, og markedsførte klubben godt i Buddy-filmen, som han fikk Amanda-pris for.

– Utgangspunktet var at min rollefigur skulle være en Star trek-nerd. Men så ble det HamKam, og gamle HamKam-helter som ble tema. Det ble jo veldig bra, helt perfekt, gliser skuespilleren, som skal være med i den nye Kon-Tiki-filmen.

Statistikksenter 1.divisjon:

Ståle-perioden

– Jeg følger med på HamKam så godt jeg kan, uansett hva jeg driver med og hvor jeg er. Tidligere var jeg på mange bortekamper også, og under Ståle-perioden tok det helt av. Jeg var i Molde, Tromsø og Bergen. I år har det ikke vært så lett i forhold til alt det andre. Men jeg vil alltid være trogen HamKam-supporter. Det er som Ståle sa: Du velger ikke mor og far, og du velger ikke laget ditt. Jeg har alltid vært stolt av hvor jeg kommer fra. Det nytter ikke med folk som flytter til Oslo, og så heier de plutselig på Vålerenga, sier Anders Baasmo Christiansen, som også var med i dokumentaren som ble laget om HamKam.

Storhamar-gutt

Sjøl spilte han aldri for HamKam. 35-åringen var Storhamar-gutt, og spilte fotball sammen med blant andre Dragons-kaptein Pål Johnsen.

– Pål var god i fotball også. Jeg spilte mest for moro, og var ingen stjerne, men jeg husker godt da jeg ble matchvinner mot Ilseng. Og så var jeg frimerke på Pål Strand en gang da han spilte i Raufoss. Jeg skulle ta ham ut av kampen. Det gikk bra, og vi vant, sier Anders Baasmo Christiansen, som er god kamerat med Audun Mathisen, som sitter i HamKam-styret nå.