Nardo-Lyn 1–2

EKEBERGSLETTA (Aftenposten): — Vi har kommet til semifinalen før, men vi har aldri klart å komme oss helt til finalen. Når vi endelig gjør det – og vinner den – er det utrolig gøy, sier Lyn-kaptein Andrea Willmann (15) som i sommer har fått løfte den gjeveste pokalen i to av verdens største fotballturneringer for barn og unge, Dana Cup og Norway Cup.

55–1 før finalen

Én uke med hardkjør i Danmark var det ingen som kunne se at Lyns J16-lag hadde vært igjennom. Foran finalen mot Nardo fra Trondheim hadde hovedstadsklubben hele 55–1 i målforskjell.

Og selv om finalen ble jevn, var det de tekniske Lyn-jentene som imponert mest. Både kaptein Willmann og de to målscorerne, Heidi Ellingsen (16) og Frida Maanum (15), skryter av talentutviklingen i Lyn.

Frida Maanum scoret Lyns første mål. – Det var en deilig følelse å lede 1-0, sier hun. Foto: Pernille Ingebrigtsen

— Hvis vi fortsetter med den utviklingen vi har nå, kommer Lyn til å bli veldig gode. Det hadde vært gøy å se klubben i Toppserien om noen år, sier Ellingsen og Maanum.

Mange landslagsspillere

Også trener Kristoffer Smith-Meyer må være enig i at klubben gjør noe riktig når den kan skryte av å ha fostret opp både Wolfsburg-spiller Caroline Graham Hansen og Cardiff-spiller Mats Møller Dæhli. Og på Lyns J16-vinnerlag er det mange som allerede har vært innom aldersbestemte landslag.

— Jeg måtte ta en opptelling i går, og da fant jeg ut at fem har vært innom J16-landslaget i løpet av det siste året, én var på J15-landslaget nå før sommeren og to på J14-landslaget. Det er veldig dyktige fotballspillere på dette laget, skryter treneren.

— Spillerutviklingen i Lyn har alltid vært sterk på guttesiden. Men da vi først satte i gang med jentefotball rundt årtusenskiftet, klarte vi raskt å dra nytte av alt det gode arbeidet som eksisterte på guttesiden. Du skal ikke se bort ifra at mange av disse jentene når langt, fortsetter Smith-Meyer.

G13 røk på myntkast

Sammen med Lyns J16-lag sto tre andre Lyn-lag også for meget sterke prestasjoner i årets Norway Cup. I G13-semifinalen røk Lyn ut på myntkast mot Nordstrand – etter at det sto 1–1 ved full tid. Klassen ble vunnet av kenyanske Mathare United – som har som vane å prestere godt i Norway Cup.

J19-laget til Lyn måtte også nøye seg med tredjeplass etter å ha tapt 2–1 for Haugar i semifinalen, mens i G16-semifinalen måtte Lyn se seg slått 1–0 av det brasilianske laget Pequeninos Do Jockey – ett av de beste lagene gjennom tidende i Norway Cup.