LILLEHAMMER (adressa.no): Gregor Schlierenzauer var i en egen klasse i førsteomgangen og beholdt ledelsen også etter andrehoppet. Østerrikeren vant foran Taku Takeuchi fra Japan og tyskeren Richard Freitag.

Anders Bardal ble beste nordmann på fjerdeplass i normalbakken på Lillehammer lørdag kveld. Det skjedde på en dag hvor ikke alt klaffet.

— Ut fra slik det har vært de siste ukene så er dette veldig bra, sier Bardal.

Han sto over forrige helgs konkurranser i Kuusamo og var i stedet hjemme i Norge og trente.

Tenker lite på OL

— Jeg fikk 30-40 hopp på Lillehammer og i Vikersund, mens de andre fikk fire-fem i Kuusamo, oppsummerer Steinkjer-hopperen.

Omkring to måneder før OL mener han å være godt i rute.

— Det er ganske bra, men jeg har ikke tenkt så mye på OL. Jeg liker godt prosessen. Nå handler det om å slippe seg løs enda mer. Jeg mangler den siste lille dytten på hoppkanten som kan gjøre at jeg får et par meter til.

Ting går lettere

Bardal mener kroppen stadig blir bedre og at ting går lettere.

— Jeg var med i toppen uten å gjøre to kjempehopp.

Landslagstrener Alexander Stöckl mener Bardal er klar for å ta steget til topps på pallen hvis han får ut sitt aller beste.

— Det var ikke helt på topp og det vet han selv. Det er helt fantastisk at det holder til fjerdeplass. Da vet vi at han har nok potensial til å være helt på topp. Han er ikke langt unna sitt beste nivå. Det handler om små justeringer, små detaljer på hoppkanten, sier Stöckl.