For i likhet med Kleiven har ikke Børufsen snakket kontraktsforlengelse med Start på lenge, og nå har interessen for venstrekanten blusset opp igjen i Bergen. Det kan bety at Start får trøbbel med å beholde 23-åringen.

— Jeg må jo selvfølgelig vurdere eventuelle tilbud som kommer, selv om jeg for så vidt er åpen for å bli i Start, også. Men jeg har ikke pratet med Start på en stund om ny kontrakt. Det er hyggelig at navnet mitt dukker opp, det er alltid hyggelig med interesse, og det er godt å vite at man har alternativer , sier Espen Børufsen.

Den kjappe kantspilleren har utviklet seg til å bli en av Starts viktigste offensive bidragsytere, og noterte seg i fjor for ni fulltreffere i serien – flere av dem skikkelige perler. Men med en kontrakt som går ut til sommeren står også Børufsen i fare for å bli plukket opp av andre klubber som ønsker seg venstrevingens tjenester.

En av klubbene skal være Brann, som har slitt med å fylle tomrommet etter at Petter Vaagan Moen reiste til England og et mislykket opphold i Premier League-klubben Queens Park Rangers. Klubben hentet inn nigerianske Bentley fra Odd, men han har ikke slått til, og i tillegg er Bjørnar Holmvik ferdig med kontrakt som utløper. Bergens Tidende meldte i går at Rune Skarsfjord & co vurderer Børufsen, sammen med blant andre Vaagan Moen.

- Espen er en god og spennende spiller, ingen tvil om det. Men jeg kommenterer ikke logistikkjobbingen vår i media. Skjer det noe skal du få vite det , sier Brann-treneren som nylig tapte med sitt Brann mot Start. Børufsen scoret.

— Det er langt fra interesse til at det blir noe konkret, så jeg legger ikke så mye i dette. Men kommer det et tilbud må jeg vurdere det. Foreløpig trives jeg her, og jeg har planer om å være her hvis det ikke skjer noe drastisk, sier Børufsen.

- Er et nedrykk «noe drastisk»?

- Jeg er åpen for å bli ved et eventuelt nedrykk , også, men det må sees i forhold til eventuelt andre klubber. Men hvis man en gang skal skifte klubb er det hyggelig at det er litt større klubber som har sett meg, sier Børufsen.

Statistikksenter Eliteserien:

PS! Fotballagent Stig Lillejord sier han på vegne av både Kenneth Høie og Avni Pepa ikke har hørt noe fra Start siden i sommer, og at han jobber ut i fra at begge forlater Start etter sesongen. Det er interesse rundt begge spillerne, både fra Norge og fra utenfor landegrensene.