Det skriver engelske Daily Mirror. Fire av Alis ni barn skal allerede være på plass ved hans side på sykehuset i Phoenix, deriblant døtrene Laila, Hana og Maryum. Barna fløy inn etter at sykehuset skal ha informert om at hans tilstand var forverret og at «det nærmet seg slutten».

— Barna hans er ekstremt bekymret og kastet om på alle sine planer for å komme hit. De frykter det verste, sier en kilde til avisen.

— Ali betyr alt for dem, og de er redd for at problemene hans er verre enn antatt, legger han til.

Legene skal ha diskutert å flytte bokseren til en annen fløy på sykehuset, men stoppet planene etter at legene skal ha sagt at det kunne være dødelig for Ali, sier kilder til den engelske avisen.

Muhammad Ali regnes som en av tidenes største boksere, men fikk diagnosen Parkinson sykdom på 1980-tallet. Nå er 74-åringen innlagt på sykehus. Foto: Reuters / NTB scanpix

Lagt i respiratorDen 74 år gamle tidligere bokseren, som opprinnelig het Cassius Clay, fikk diagnosen Parkinson sykdom på begynnelsen av 1980-tallet.

Nervesykdommen, som han ifølge legene trolig fikk som et resultat av boksingen, har gradvis svekket ham de siste årene, og han har også pustevansker. Derfor er 74-åringen lagt i respirator.

Muhammad Ali slo gjennom internasjonalt da han vant lett tungvekt under OL i Roma i 1960. Samme år ble han profesjonell og i 1964 ble han verdensmester i tungvekt, bare 22 år gammel Året etter konverterte han til islam.

Tente OL-ilden

Etter å ha nektet militærtjeneste av samvittighetsgrunner under Vietnam-krigen, ble han stilt for retten, dømt, fratatt verdensmestertittelen og nektet bokselisens.

Dommen ble senere opphevet av amerikansk høyesterett og Muhammad Ali gjenerobret verdensmestertittelen. Den siste boksekampen hans var i 1981. Da USA holdt Sommer-OL i Atlanta i 1996 var det Muhammad Ali som fikk æren av å tenne ilden. (©NTB)