FotballTippeligaen 200710.04.2007Stabæk v BrannFoto: Morten Olsen, DigitalsportLars Bohinen og Daniel Nannskog - Stabæk Foto: Digitalsport
2006 Stavanger. En arbeidsdag med Egil Østenstad. Foto: Digtalsport

Det første budet fra Stabæk på Iven Austbø ble blankt avvist av Viking. Denne uken har Bærum-klubben styrebehandlet et nytt og forberedt bud på Vikings sisteskanse, og sportsdirektør Lars Bohinen gjør regning med at 22-åringen fra Randaberg er blant Jan Jönssons spillere når laget starter oppkjøringen i januar neste år.

Du kårer tiårets Viking-spiller!

— Nå har vi møtt Vikings krav på Austbø, og jeg gjør regning med at klubben vil innfri det, sier Bohinen, som venter svar fra Viking i nær fremtid.

5 millioner

Verken Stabæk eller Viking vil kommentere noen overgangssum, men etter det Aftenbladet erfarer er Austbø verdsatt til 5 millioner kroner totalt. Det er ikke nødvendigvis den summen Stabæk vil betale ved en overgang, men totalbeløpet når Austbø har spilt et visst antall kamper for Bærum-klubben.

Les også:

- Stabæk vil satse på meg

Vil ikke forlenge med Viking

Viking ga 4 millioner kroner for Børre Steenslid da han ble kjøpt fri fra en treårskontrakt med Sogndal i januar i år, mens totalbeløpet kan bli 6 millioner når Steenslid har spilt mange nok kamper for Viking. Austbø har bare ett år igjen av sin kontrakt, men er ung (22 år) og derfor priset høyt.

Innstilling til styret

Sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, ser på budet som såpass interessant at han nå kommer til å levere en innstilling til styret i klubben.

— Det første budet fra Stabæk var ikke av en størrelse som gjorde det verd å gå videre med. Dette er mer i tråd med det vi skisserte overfor Stabæk, uten at jeg vil kommentere om alle detaljene er oppfylt. Derfor legger jeg det også fram for styret, med min innstilling. Hva den er, holder vi internt i klubben, sier Østenstad til Aftenbladet.

Trener Uwe Rösler godtar at Austbø går hvis styret sier ja.

— Hvis prisen er rett, skal ikke vi holde på en spiller som ønsker seg bort. Jeg er overbevist om at styret treffer den riktige beslutningen, sier Viking-treneren til Aftenbladet.

Austbø vil vekk

To ganger de siste årene har Austbø måttet vike som førstekeeper. Først fikk Mattias Asper tillit av Tom Prahl, før Thomas Myhre snappet plassen i sommer.

Nå er det slutt på Randaberg-karens tålmodighet, og han håper i det lengste at en overgang går i orden.

— Viking har alltid vært førstevalget for meg som klubb, men nå har jeg opplevde å bli satt ut to ganger. De mener jeg er en lovende keeper for fremtiden, men jeg vil spille fotball nå. Jeg vil kjempe med de beste keeperne i Norge, sier Austbø, som har blitt smigret over de personlige betingelsene han har blitt forespeilet i Stabæk.