herrem Foto: Lars Kristian Aalgaard

Bryne gikk meget aggressivt ut på hjemmebane og fikk en drømmestart på kampen med scoring allerede etter 2 minutter.

Målet kom etter et fint angrep der Aleksander Midtisan kom fri i feltet og avsluttet fra litt skrå vinkel. Keeper måtte gi retur, og Geir André Herrem var på rett sted til rett tid og sendte Bryne i føringen 1-0.

Fem minutter seinere kunne spissen doblet ledelsen da han avsluttet med venstre fra 16 meter, men keeper fikk avverget til hjørnespark.

Bærum svarte raskt

Bortelaget Bærum ble presset tilbake på banen var knapt nok borti ballen de første minuttene, men etter 9 minutter viste laget at de ikke er ufarlige da laget kom til en heading inne i feltet. Minuttet seinere spilte Bærum seg enkelt gjennom et passivt Bryne-forsvar, og Rozhat Shaswari kunne sette inn 1-1 alene med Anders Kristiansen.

Resten av omgangen var Bryne det førende laget, men det stoppet ofte opp før det ble målsjanser av det, og spillerne var ofte for upresise og unøyaktige i pasningsspillet på den siste tredjedelen av banen.

Første seriemål for Fernandes

Nærmest scoring var Diogo Fernandes først da han kom seg fri på høyresiden i feltet etter 22 minutter og så da han kom seg fri på venstresiden etter 43 minutter, men begge avslutningene gikk rett på keeper.

Men Brynes brasilianer skulle få flere sjanser. Fire minutter etter pause dempet han ballen på 10-11 meter og satte inn 2-1 etter et hjørnespark. Det var også hans første seriemål for Bryne.

Da hadde også Bryne-treneren gjort noen grep i pausen. En svak Sverre Larshus Larsen ble byttet ut til fordel for Esben Ertzeid. Marius Helle ble også flyttet ned på venstrekanten, mens Kai Ove Stokkeland ble skjøvet fram i en offensiv midtbanerolle bak Geir André Herrem på topp.

I starten av omgangen var det også Bryne som var det førende laget, men laget skapte ikke all verden for mål selv om Aleksander Midtsian hadde en god mulighet til å øke ledelsen.

Frisparkmål

Etter 64 minutter ble Herrem ersattet av Kris Bright, og spissen fikk ballen i god posisjon ved et par anledninger. Men han hadde ikke fart nok til å komme helt igjennom.

Midtveis i omgangen ga Bryne fra seg initiativet, og bortlaget kunne fort utlignet da Rozhat Shaswari fikk stå helt umarkert i feltet etter 74 minutter. Men han fikk ikke stokket beina, og Bryne slapp med skrekken. Like etter kom bortelaget også til en avslutning etter hjørnespark, men ballen gikk en halv meter utenfor stolpen til Anders Kristiansen.

På overtid fikk Bryne frispark på 16-meterstreken. Det tok Kris Bright seg av på aller beste måte. Spissen klinket ballen knallhardt i vinkelen og sikret tre viktige poeng for hjemmelaget.