Wolverhampton Wanderers manager Terry Connor--------------------Kieran McManus / BPIBarclays Premier LeagueWolverhampton Wanderers v Manchester United18 March 2012Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

WOLVERHAMPTON-MANCHESTER UNITED 0-5

Ligalederen fikk veldig fine arbeidsforhold da de gjestet Molineux søndag. Riktignok ble hjemmelagets Ronald Zubar sendt av banen etter 40 minutter (to gule kort), men rødtrøyene ser ut som en seiersmaskin om dagen – i hvert fall i den hjemlige serien – og rundspilte nedrykkstruede Wolverhampton. Ulvene var sjanseløse og United var først mett da det sto 0-5 på måltavlen.

— Det er viktig for oss å fortsette å vinne. Det er vanligvis vanskelig her, sa Manchester United-spiss Wayne Rooney etter kampen. Han havnet for øvrig ikke på scoringslisten.

Manchester City spiller ikke før onsdag, og har dermed presset på seg før sin kamp.

Valencia tilbake

Kampen startet med at spillerne markerte Fabrice Muambas kollaps med applaus.

I selve kampen hang Wolves med de første minuttene, så raknet det meste.

Jonny Evans skulle få sette inn sitt første seriemål da han ekspederte et innlegg i nettet da 21 minutter var unnagjort. To Zubar-taklinger senere dukket Antonio Valencia opp, han var tilbake fra et lengre skadeopphold. Da han satte på turboen etter 44 minutter, parkerte han hjemmelagets forsvar og doblet ledelsen.

Rett etter hadde han målgivende til Danny Welbeck som la på til 3-0.

Etter sidebytte gjorde Manchester United akkurat som de ønsket. Tempoet dalte og Sir Alex Ferguson fikk også rullert på laget. Flere mål skulle det likevel bli.

Javier Hernandez ville ikke være noe dårligere enn angrepskollegaene. Rafael la ballen inn i 16-meteren, der kunne den umarkerte meksikaneren dunke inn mål nummer fire med hodet. Etter en time sto det 5-0 signert samme mann. Et lekkert angrep landet på bakerste stolpe og Hernandez svarte med å kline til på volley – rett i nettaket.

Tar innpå målforskjellen

Både Hernandez og Welbeck burde scoret flere.

For Wolverhampton ble det kampen mot serielederen en forferdelig og ydmykende opplevelse. Sparkingen av Mick McCarthy har ikke resultert i de resultatene man håpet å få. Laget ligger tredje sist på tabellen med en kamp mer spilt enn de andre nede i sumpen. Det er bare et poeng opp til Bolton over streken. Selv om det var en lidelse viste i hvert fall hjemmefansen at de støtter laget videre i kampen om å overleve.

Manchester United la et skikkelig press på Manchester City etter søndagens seier. City spiller ikke før onsdag og får da besøk av høytflyvende Chelsea. Med fire poeng opp til byrivalen, har ikke de lyseblå noe annet valg enn å vinne.

Og skulle de ende på lik poengsum når sesongen er over, kan målforskjellen bli avgjørende. Der hentet de røde seg kraftig inn etter målfesten mot Wolves. United har nå 73-28, City står med 69-20.