Astrid Uhrenholdt Jacobsen nominert til internasjonalt prestisjeverv

Blir Norges kandidat.

Publisert: Publisert:

Astrid Uhrenholdt Jacobsen blir Norges kandidat som representant til WADAs utøverkomité. Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

  • Sindre Trygsland
  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Idrettsstyret vedtok i dag å støtte Astrid Uhrenholdt Jacobsens kandidatur som representant til WADAs utøverkomité, melder Norges idrettsforbund i en pressemelding torsdag.

– Astrid er en meget god kandidat til dette svært viktige vervet. Hun har lang erfaring som toppidrettsutøver og vil forvalte våre verdier i norsk idrett på en forbilledlig måte, sier idrettspresident Tom Tvedt.

– Astrid Uhrenholdt Jacobsen har vist engasjement for antidopingarbeidet blant annet gjennom å være en del av ADNOs meldepliktskomité, og vi ser positivt på muligheten for å få en norsk stemme inn i WADAs utøverkomité, sier kommunikasjonsleder Halvor Byfuglien i Antidoping Norge.

Jacobsen kan oppnevnes til WADAs utøverkomité i en periode på tre år fra 2019, med mulighet for en eventuell forlengelse på ytterligere tre år.

31-åringen er fra før medlem av Antidoping Norges meldepliktskomité, og hun har også skaffet seg medisinsk kompetanse gjennom sine studier.

Det skal velges tre nye medlemmer til WADAs utøverkomité. Fristen for å nominere kandidater er fredag denne uken.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Astrid Uhrenholdt Jacobsen