Som vanlig er det en kamp mellom storklubbene Arsenal, Manchester United, Chelsea, Newcastle og Liverpool. Nå har de også fått følge av klubben fra den andre siden av Merseyside; Everton.

Arsenal, som inntil for et par måneder siden virket uslåelige, leder fortsatt serien. "Gunners" har mange tøffe kamper i julen. West Bromwich tar imot dem 2. juledag. Etter det venter to tøffe hjemmekamper. 29. desember kommer Liverpool til Highbury, og allerede 1. nyttårsdag er klubben vertskap for Chelsea. Taper de for mange poeng i disse to kampene, kan laget fort bli hektet av.

Enklere for United

Ser man på tabellen later det til at Manchester United vil få det letteste kampprogrammet. Alex Fergusons mannskap har vært uslåelige i det siste, bortsett fra nedturen mot Blackburn i helgen, og nå kan rødtrøyene igjen stille med full stall.

Bortekampen mot Middlesbrough kan bli tøff. Middlesbrough har ennå ikke tapt på hjemmebane. Etter det venter to, på papiret, enklere hjemmekamper mot henholdsvis Birmingham og Sunderland.

Chelsea stabile

London-klubben Chelsea har kun to tap i serien så langt og viser ingen svakhetstegn. 2. juledag tar laget imot Southampton på Stamford Bridge. Southampton har overrasket mange i år, men "Saints" sliter borte.

Claudio Ranieris internasjonale mannskap skal også spille tøffe bortekamper mot London-rival Arsenal og mot nedrykkstruede Leeds, som er desperate etter poeng.

Kjemping mellom to Liverpool-lag

Etter forrige ukes ligacupseier borte mot Aston Villa, kan ting tyde på at Liverpool begynner å komme i form igjen etter deres dårligste periode på 19 år.

Liverpool starter romjulas hjemme mot Blackburn. Deretter venter Arsenal og Newcastle borte.

Merseysides andre lag, Everton, er det store overraskelseslaget så langt. Tenåringen Wayne Rooney har imponert mange, men lagmoralen er det som imponerer mest.

Evertons kampprogram ser ikke for hardt ut, og laget kan dermed ligge høyt oppe etter nyttår. De møter Birmingham borte, før de er vertskap for Bolton og Manchester City.

Mye kommer til å avgjøres denne julen. Men tre kamper i løpet av sju dager tærer på spillerne, og det kan derfor bli mange overraskende resultater.