Bodø/Glimt — Rosenborg 2-1

TRONDHEIM/BODØ (adressa.no): Fire minutter før pause løp Jørgen Skjelvik fra alt og alle og tuppet ballen i nota. Et kvarter før full tid dukket imidlertid Alexander Sørloth opp – for Glimt – og var iskald alene med Andre Hansen. Da Holmar Örn Eyjolfsson så scoret selvmål ti minutter før slutt, var alt snudd opp-ned.

RBK var best før pause, men ble spilt veldig lave av Glimt de siste 45, og tapte til slutt 2-1. I en kamp hvor Alexander Søderlund best vil huske sin straffemiss etter ti minutters spill.

Stolpen og tverrliggeren

Rosenborg kunne ha fått en kalddusj umiddelbart i treningskampen i Nordlandshallen. Etter bare minuttet feilberegnet høyreback Jonas Svensson et langt Glimt-oppspill, og plutselig var Trond Olsen kliss alene med André Hansen. Men fra litt skrått hold skjøt den tidligere RBK-kanten svakt utenfor.

Dette vekket RBK-spillerne ut av «treningskamp-moduset», for den neste halvtimen var det spill mot ett mål. Brutter’n-planen om å gå ut i høyt press fungerte tidvis godt, og sørget for at Glimt-spillerne ble stresset. Særlig keeper Pavel Londak leverte to-tre rufsete utspill under press, og ett av dem endte i en RBK-frispark litt ute til høyre. Morten Gamst Pedersen fant Tore Reginiussen i feltet, og den vikarierende sentrale midtbanespilleren headet knallhardt i tverrliggeren etter ni minutter.

Bare minuttet etter ble RBK tildelt straffespark, etter at Reginiussen ble dratt ned i feltet. Men Alexander Søderlund traff stolpen, og fortsatt målløst.

To minutter senere fikk Gamst sin mulighet, etter et frekt cornertrekk. Pål Helland dunket ballen tilsynelatende ufarlig langt over feltet, men helt på motsatt side lå Gamsten og lurte. På hel volley var han kun et Londak-tigersprang fra scoring.

Hansen sto som vegg

Det høye RBK-presset ga imidlertid Glimt kontringer, og etter 33 minutter kunne det fort stått 1-0. En opprulling endte hos Henrik Furebotn, men RBK-keeper Hansen var som en katt og fikk avverget. Uten at RBK-forsvaret våknet. Minuttet eter skjøt nemlig venstrekant Olsen i stolpen etter en kontring, og returen havnet hos Morten Konradsen – men en ny praktredning av RBKs sisteskanse.

Rett etterpå smalt det imidlertid andre veien. Jørgen Skjelvik er hurtig, og da han ble spilt i bakrommet til en 50/50-duell med Glimts Zarek Valentin i det 41. minutt, skrudde han på bryteren. Skjelvik skar inn i feltet og tuppet ballen forbi Londak. 1-0 Rosenborg.

Ble spilt lave

Etter pause maktet ikke RBK opprettholde det samlede, høye presset, og hjemmelaget overtok.

Midtveis i omgangen måtte Hansen igjen varte opp med en praktredning da Konradsen plutselig var fri. Da hadde Glimt allered vært nære utlikning, da innbytter Ulrik Berglanns forsøk ble reddet på streken.

Så, med et kvarter igjen å spille, og RBK ikke maktet å løfte spillet, smalt det. Ett oppspill traff innbytter Alexander Sørloth, som er utlånt fra nettopp RBK og hadde måttet tåle humoristiske «trusler» fra RBK-forsvarerne før kampen. Takk for sist, sa Sørloth, og dunket ballen knallhardt i mål fra åtte-ti meter.

Og, da det så ut til å gå mot 1-1, klarte RBK-forsvaret å rote det til for seg selv. I en litt merkelig situasjon endte Holmar Örn Eyjolfsson med å sette ballen i eget mål, hvorpå RBK-spillerne ble stående forfjamset og se på hverandre.

Dermed tapte RBK årets andre treningskamp, etter en ok 1. omgang og langt svakere siste 45 minutter.

Rosenborg stilte med følgende lag: André Hansen – Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin (Emil Nielsen 65. min) – Morten Gamst Pedersen, Tore Reginiussen, Riku Riski (Sivert Solli 79. min.) – Pål André Helland, Alexander Søderlund (Tomas Malec 34.), Jørgen Skjelvik