Klepp har hatt en trå høst med flere dårlige resultater, men mot Medkila fikk damene endelig vise frem hva de er gode for. Spesielt Line Krogedal Smørsgård har slitt foran mål og hadde bare fem nettkjenninger før Medkila-kampen.

– I dag føler jeg det løsnet litt for min del og jeg håper det fortsetter de neste kampene. Det har svingt litt for mye og jeg har kjent på at jeg burde scoret mer mål, forteller hun.

Mot Medkila scoret hun to mål og hadde en assist til Gry Tofte Ims. Kapteinen ligger med ti mål så langt, noe Krogedal Smørsgård kan hente inn.

– Jeg håper jeg får et par mål til nå de siste kampene slik at jeg kan gå forbi Gry. Hun kan jo ikke ta toppscorertittelen, sier hun med stort glis.

Starten av kampen var svak av begge lag. Det var få sjanser og mye spill frem og tilbake uten at noen helt fikk taket på kampen. I andre omgang snudde det totalt for Klepps del.

– Vi skrur opp tempoet i andre omgang og da kommer også sjansene. Det var mer eller mindre enveiskjøring i andre omgang og med alle sjansene våre var vi tålmodige og ventet på at målet skulle komme.

Klepp lå under 0-1 til pause, men et tidlig mål fra Krogedal Smørsgård satte virkelig fart på Klepp.

– Det er enklere å snu en kamp når du får et tidlig mål og det gjorde vi i dag. Det var noe frustrerende da vi følte vi stod og stanget litt, så det var godt at det løsnet for oss.

I neste runde venter Røa. Laget ligger bare to plasser over Klepp på tabellen og Smørsgård Krogedal håper hun kan være med å bidra til mål også i den kampen.

– Vi hadde overtaket på dem borte i fjor så jeg håper vi kan gjøre det like bra i år.

Kampfakta:

Klepp — Medkila 4-1 (0-1)

Mål: 0-1 Marita Holmen Iversen (45.), 1-1 Line Krogedal Smørsgård (56.), 2-1 Gry Tofte Ims (71.), Krogedal Smørsgård (78.), 4-1 Kristin Jondal Risnes (89.)

Dommer: Henrikke Nervik, Malvik IL

Gult kort: Karoline Surdal, Klepp

Klepp (4-3-3): Justine Bernier - Astrid Grøttå Ree, Marie Bakke, Silje Thorsen, Anette Tengesdal (Ida Lillehammer, 86.) - Maria Hiim (Kristin Jondal Risnes, 58.), Gry Tofte Ims, Karoline Surdal (Lena Soleng Hansen, 75.) - Maria Thorisdottir, Line Krogedal Smørsgård, Therese Sessy Åsland