JUBELEN SOM SENKET HIDDINK: Slik så det ut fra tribunen rett etter at Fransesco Totti hadde overlistet Mark Schwarzer, og jublet mot den italienske fansen. Foto: Øyvind Brenne

92 og et halvt minutt var spilt i Kaiserslautern da Lucas Neil felte Grosso innenfor 16-meteren. Fransesco Totti var sikkerheten selv fra 11-meteren — og Australias håp om kvartfinale ble brutalt fjernet. Italias ti menn slo tilbake etter å ha blitt presset i en hel omgang.

— Selv da Marco Materazzi var på banen kontrollerte vi deler av spillet og da han ble utvist tok vi over full kontroll. Deretter dominerte vi totalt mot et lag som er mye høyere ranket enn oss, før vi ble slått på et straffespark reprisene viser at var feil, sier Guus Hiddink.

Ikke imponert av Italia

Han slutter nå som Australia-sjef. At hans og lagets VM-sorti skulle komme mot akkurat Italia følte ikke nederlenderen at var fortjent.

— Italia prøvde bare å spille kontringsfotball, mens vi prøvde å spille med en annen stil - en mer attraktiv stil for tilskuerne. Men slik er Italias stil,. De elesker å spille ballen i veggen og få den tilbake. De tenker bare på resultatet, ikke utførelsen, sier Hiddink megetsigende.

Nederlenderen forlot likevel Kaiserslautern med hodet høyt hevet. Blant fansen fra Australia var han en helt allerede da han førte laget til VM. Da hadde "Socceroos" mislyktes med minste margin i to kvalifiseringer på rad, mot Argentina (1998) og Iran (2002).

Totalt 32 års venting tok slutt da Uruguay ble slått i årets kvalifisering.

Over til Russland

Guus Hiddink har en merittliste få kan matche. Fem ligamesterskap i Nederland. Verdensmester for klubblag. Fjerdeplass med umerriterte Sør Korea forrige VM. Har trent toppklubber i fire land (PSV, Real Madrid, Betis, Valencia, Fenerbache) og vært landslagssjef for Nederland, Sør Korea og Australia.

Nå venter jobben som Russland-trener. Hans avskjedshilsen til egen elever var denne.

— Jeg er stolt av dere.