STORD — HASLUM 29-28

— Det ville vært riktig sjovt, synes dansken. 40-åringen overtar som hovedtrener etter Vidar Gjesdal 1. juni, men var på plass i Stord Sportssenter i kveld av flere grunner.

— Skanderborg er ferdig med sesongen. Det ga meg anledning til å reise. Så er det slik at jeg ønsker å ha samtaler med en del spillere i Stord-troppen, med henblikk på neste sesong. Og der er også noen som har bedt om et møte med meg. Så her gjelder det å slå flere fluer i en smekk.

Holm vil ikke si så mye om kveldens prestasjon mot Haslum, der stordabuene – etter dramatiske sluttminutter – sikret seg ettmålsseier tre sekunder før slutt. Et imponerende svalestup av Andreas Gjeitrem gjorde at vertskapet snappet ballen da Haslum kunne avgjøre det hele. I stedet fikk hjemmelaget sjansen, noe Inge Aas Eriksen visste å sette pris på. Landslagsbacken hamret inn 29-28 da Haslum gikk ut mann mot mann.

Møter trolig Elverum

Det betyr at Stord, selv om én kamp gjenstår, allerede er klare for sluttspillets semifinaler. Der møter de trolig Elverum, vinner av den andre kvartfinalepuljen.

— Det så ut som om Stord følte seg litt for sikre på seieren allerede etter 10 minutter. Da ledet de 8-2. Men kampen ble etter hvert tett og vanskelig. Fint å se at det hele vippet hjemmelagets vei til slutt, oppsummerte Holm.

Han mener en eventuell deltakelse i EHF-cupen til høsten vil gjøre klubben enda mer attraktiv. Ikke minst overfor spillere han prøver å lokke til Vestlandet. Dansken jakter en målvakt ved siden av Mikael Søgaard Andersen, kveldens største beholdning sett med Stord-øyne. «Gamlingen» på 36 sto meget godt mot Haslum.

Har hatt samtaler

— Så trenger vi en venstrehendt bakspiller. Du kan se at verken Henrik Knudsen eller Oscar Kihlstedt, høyrehendte begge to, har høyre backplass som sin favorittposisjon. De trives bedre i midten.

- Hvor nær er du å signere forsterkninger?

— Jeg ser i både Danmark og Sverige. Og har hatt uforpliktende samtaler med noen kandidater. Men nærmer vi oss napp, overlater jeg til sportslig leder Jan Kåre Pedersen å føre samtalene videre.

Holm ønsker også å avklare situasjonen til Andreas Gjeitrem. Bergenseren på strek sier han har full respekt for en avgjørelse der Holm vraker ham, hvis det ikke er akseptabelt med pendling Bergen-Stord-Bergen et visst antall ganger i uken.

— Du kan se at Andreas er en meget god spiller. Hvor motivert han er for å gå på en ny sesong i Sunnhordland, vet jeg ikke. Samtidig er hans helsesituasjon uavklart. Andreas er derfor en av spillerne jeg ønsker samtaler med innen kort tid, melder Stords påtroppende trener.

Kampfakta

Stord-Haslum 29-28 (13-13)

Kvartfinale sluttspillet, Stord Sportssenter, 389 tilskuere.

Utvisninger: Begge lag 3x2 min.

Dommere: Øistein Pettersen og André Hansen

Toppscorer Haslum: Sander Sagosen 6

Mål Stord: Henrik Knudsen 8, Inge Aas Eriksen 8, Oscar Kihlstedt 5, Jesper Traberg 4, Andreas Gjeitrem 3, Morten Christensen 1