AaFK er ubesiret etter to tøffe åpningskamper i eliteserien, det er positivt. Ikke fullt så rosenrødt er det at klubben heller ikke har vunnet.

Glimt i Bodø og Rosenborg i Ålesund endte to ganger 1-1, noe som altså gir to «pinner» å ta med seg videre.

– Dere kunne fort ha tatt seks poeng på disse kampene?

– Korrekt, men vi er vel ikke så langt unna å kunne stå med null poeng også. Både Glimt og RBK hadde hver sin store sjanse mot oss helt mot slutten. Men spillemessig er jeg godt fornøyd med det vi viste både i Bodø og her mot Rosenborg, sier trener Jan Jönsson.

Som manglet en del spillere på gårsdagens trening. Både Jo Nymo Matland og Tramaine Stewart sliter med små strekkskader, og valgte å hvile i går. Mens Leke James og Fredrik Ulvestad ga seg tidlig, det samme gjaldt Torbjørn Grytten og Demar Phillips.

Forklaring

Influensa har herjet på Sunnmøre de siste ukene, og også i AaFK.

Fredrik Ulvestad leverte en, til ham å være, veldig anonym kamp mot Rosenborg, og årsaken var trolig at han kjente på sjukdom i kroppen. For han sto over treningene både mandag og tirsdag, i går trente han kun delvis.

– Jeg tror nok at «Ulven» hadde føling med sjukdommen allerede under kampen, for det var ikke den vanlige energibunten vi fikk se lørdag. Det er korrekt observert. Men vi håper på 11 friske spillere søndag, når vi møter regjerende seriemester Strømsgodset i Drammen, sier Jönsson.

Kan vinne

– Kan dere slå dem i løvens hule Marienlyst?

– Ja, faktisk så har jeg et håp om det. De siste tre-fire ukene har vi blitt stadig blitt bedre. Det startet mot Molde i generalprøven, og har fortsatt siden. Det sprudler mer av oss både i kamp og på trening, så jeg synes mye taler for at vi skal levere en god kamp mot Strømsgodset, smiler Janne.

– Det han setter mest pris på er at strukturen i det defensive arbeidet har bedret seg soleklart.

– Vi virker solide bakover, og det blir viktig at vi fortsetter med også mot Godset, fastslår han.

Sportsdøgnet: