Det ble et himla bråk da TV 2 flyttet landskampen Norge – Island fra TV 2 til Zebra. Norges Fotballforbund (NFF) har truet med erstatningskrav, fordi TV 2 i avtalen har forpliktet seg til å sende på hovedkanalen.

Nå gjorde ikke TV 2 det. Etter Slovenia-tapet var Island-kampen betydningsløs, og kanalen valgte heller å sette opp premieren på Kokkenes kamp i «prime time» på TV 2 tirsdag kveld. Dermed ble det landskamp på Zebra, som har en «kjent kanaltilgang» på 83 prosent.

Kamptidspunktet (avspark 20) var problematisk for TV 2, da dette ville ha gått ut over 21-Nyhetene og Farmen. Å flytte kampen til 19 viste seg å være umulig.

— Oppløftende

Tallenes tale viser at folket brydde seg mer om fotball enn kokker.

— Norge – Island på Zebra hadde et snitt på 364.000 seere. Et kanskje overraskende sterkt tall og veldig oppløftende etter all den negative oppmerksomheten i oppladningen til kampen, sier TV 2s fotballsjef Vegard Jansen Hagen til bt.no.

Kokkekampen hadde et snitt på 281.000. - Viser dette at det var en tabbe av TV 2 å flytte landskampen over på Zebra?

— Det viktige for TV 2 er at vi totalt sett leverte en sterk kveld, sier Jansen Hagen.

Natur er godt stoff

For de nysgjerrige kan det nevnes at NRK Dagsrevyen hadde 781.000 seere tirsdag kveld, mens 416.000 nordmenn valgte å se på Ut i naturen da landskampen begynte. Ylvis-brødrene «ruler» på Youtube, men TVNorge-programmet måtte nøye seg med et snitt på 241.000. Det er fortsatt usikkert om TV 2 kan vente seg et krav om erstatning fra NFF etter avtalebruddet. TV 2 sa at de hadde opplevd «sjokkerende tall» på de foregående landskampene. Norge – Sveits ble sett av 507.000, mens Norge – Kypros hadde 463.000 seere. Begge kampene ble sendt på TV 2. Island-kampen hadde ingen betydning for Norges VM-deltakelse. Det håpet brast i Slovenia noen dager før. Slovenia – Norge ble sett av 270.000 på Max.

PS! Norge – Island er det fjerde mest sette sportsprogrammet på TV 2 Zebra – slått av to håndballkamper for kvinner og Premier League-kampen mellom Manchester United og City i 2012.