En leggskade har forsinket Norges beste mellomdistanseløper. Men cricketbanen på Ekeberg har gjort forsinkelsen mindre.

– Gresset på cricketbanen er litt kortere enn gresset på fotballbanene der oppe. Det har vært helt perfekt å løpe på når Ingvill ikke har kunnet trene på bane, sier trener Knut Jæger Hansen.

Det var etter en tøff baneøkt i Portugal i vår at Ingvill fikk problemer med en legg. Diagnosen lød på irritasjon etter en overbelastning.

– Jeg har ikke løpt meg piggsko på fire uker, men tok en test mandag. Det fungerte bra, og jeg er smertefri, sier Ingvill før banedebuten i Florø lørdag. Der står den noe uvanlige distansen 600 meter på programmet.

Flere av mellomdistansejentene har annonsert angrep på bestenoteringen til Hedda Hynne fra Strindheim: 1.28,81 – satt så sent som i forrige uke. Men den kan fort ende hos Måkestad Bovim.

– Jeg mangler fartstrening, men tror jeg kan løpe på 1,27-1,30. Det viktigste for meg blir å få en utblåsning før Bislett, sier 32-åringen, som har lovet norsk rekord på 800 meter i løpet av 2014–2015. ## Sterkere enn noen gang

Ingvill ødela akillessenen på den siste treningen før OL i 2012. Pausen har hun brukt til å sette Ferdinand til verden. Etter i seier i Sentrumssprinten i slutten av april, er det endelig klart for banesesongen.

– Jeg har ikke vært bekymret på grunn av skaden – bare utålmodig. Jeg har visst at den vil gå over.

– Hva betyr trening med joggesko istedenfor piggsko?

– At farten blir mindre. Det er blitt mer trening på utholdenhet enn fart. Det går ut over 800-meteren, men for 1500 har det ingen ting å si, forklarer BSK-løperen.

— Aldri vært så godt trent

Heller ikke trener Jæger Hansen er bekymret for resten av sesongen.

– Basisen hennes er helt utmerket. Hun har aldri vært så godt trent. Holder hun seg skadefri, får hun en flott sesong.

1500 meter blir Ingvills distanse i EM i Zürich i august. 800 meter er fartstrening. Og fart blir det på Bislett onsdag. På deltagerlisten står tre verdensmestere: Eunice Sum og Janeth Kipkosgei fra Kenya og Caster Semenya fra Sør-Afrika.

Men 3000 meter hadde passet bedre for «joggesko-Ingvill».