MOLDE — HEERENVEEN 2-0:

MOLDE (rbnett.no): Med to scoringer og null baklengs i Europaliga-kampen mot Marco van Basten og Heerenveen, sikret Molde seg et ypperlig utgangspunkt foran kommende ukes returoppgjør. Helt sentral for Molde var Vegard Forren.

Stopperen har vist solid form de siste kampene, og i torsdagens kamp var han en gigant. Han dominerte i luftrommet, traff med taklingene og holdt ikke tilbake noe i duellene. Dessuten var han nær scoring etter et nydelig veggspill i 2. omgang.

— Det er alltid en god følelse å gå av banen og ha holdt nullen. De hadde ballen mye, men skapte ikke så mange sjanser. Hele laget skal ha æren for det, sier en ydmyk Forren til Rbnett.

Muret igjen

Stopperen hyller medspillerne og moralen i laget, men innrømmer samtidig at han er fornøyd med egen utvikling. Det å ha levert bunnsolide kamper, både mot Basel og Heerenveen, opplever han som en sterk bekreftelse.

— Jeg føler jeg har holdt nivået bra. Som lag har vi stått bra imot i tre kamper mot europeiske lag, selv om det var en periode i bortekampen mot Basel hvor de trykket oss godt. Vi har nesten ikke sluppet til sjanser, og det er selvfølgelig betryggende, sier han.

MFK-manager Ole Gunnar Solskjær var tydelig fornøyd med Forrens innsats etter 2-0-seieren på Aker Stadion.

— Jeg vil ikke skryte for mye av ham, det har han ikke godt av. Dere vet hva jeg synes om ham. Han har blitt stabil på dette nivået, og dersom han havner på blokka til større klubber er det bare bra. Vi er her for å utvikle spillere, understreket Solskjær.

Drømmer om utlandet

Forren har levert varene både i den hjemlige ligaen og mot europeisk motstand. Stopperen selv innrømmer at han har ambisjoner om spill i en større liga.

— Klart det, det å spille i en større europeisk liga er noe vi vil alle sammen. Europaligaen er sånt sett en god arena å vise seg frem på, sier han.

Neste uke blir det klart om MFK går videre til gruppespillet eller ikke. Slik ståa er nå, må Heerenveen score tre mål for å sende Forren og MFK ut.

— 2-0 er et ypperlig utgangspunkt og vi har enda mer å gå på. Det er betryggende foran bortekampen. Vi skal gå på banen og være like trygge defensivt som i de foregående kampene, sier en selvsikker Forren.