Det er først onsdag det endelige svaret vil foreligge. Da skal Joakim til MR-undersøkelse etter kneskaden han pådro seg på trening sist torsdag. Men Normark mener at signalene er dårlige.

— Jeg vil ikke foregripe noe som helst. Men Joakim er blitt sjekket av tre fysioterapeuter, og det er dessverre svært mye som tyder på at han har pådratt seg samme type båndskade som den som rammet Nils Ottar Sandø i fjorårets semifinale, og som også har holdt Paulo dos Santos ute halve sesongen, sier Normark.

20-årige Austnes sto over den første seriekampen mot Tromsø i år på grunn av en strekkskade, men har spilt de 11 kampene etter det og scoret to mål. Han var i vinter også på U21-landslaget, sammen med klubbkamerat Erlend Holm.

— Hvis skaden er så alvorlig som ekspertene vil ha det til, må jeg bare forberede meg på å få beskjed om at det vil gå mange uker før jeg kan spille fotball igjen, sier Joakim Austnes.

— Det betyr ikke at jeg går i dvale. Da blir det å stå på og trene alternativt med sykling og vekter. Men det var svært ergerlig å bli skadet nå, sier han.

Uhellet inntraff i spill fire mot fire på trening, der haramsøyingen fikk et hardt støt på innsida av det høyre kneet.

— Jeg regner med at det er sidebåndet som er avrevet. Men det endelige svaret får jeg vel i dag, og jeg er forberedt på at det ikke blir positivt, sier Joakim Austnes.

For AaFK-trenerne er det utvilsomt et godt signal at Paulo dos Santos gjorde en så vellykket inntreden på laget i treningskampen mot Molde lørdag. Spesielt dersom de dystre antakelsene når det dreier seg om Austnes blir bekreftet i dag.