SYKKELSATSING: Proffbokser Tim-Robin Lihaug har lagt om treningen. Foto: Privat

Etter sin 12. proffseier, av 13 mulige, har bokseren Tim-Robin Lihaug stort sett sittet. Ikke i en sofa, men på en sykkel.Lihaug går inn i sommeren med nye treningsplaner, der det løpes mindre og tråkkes mer.

Det er Tom Abrahamsen som er mannen bak Lihaugs nye sykkelsatsing. Abrahamsen var i sin tid trener for Steffen Kjærgaard, eks-proffen og den tidligere sportssjefen i sykkelforbundet, som i 2012 innrømmet doping.

— Det viktigste er å sørge for at ikke all belastningen er på armer og bein. De harde intervallene han kjører på sykkel nå, er på lette gir. Da avlastes legger og lår, forklarer Abrahamsen.

- Deilig med avveksling

Lihaugs hovedtrener, Ulf Johansen, har i mange år vært tett på sykkelmiljøet, og kjenner kapasiteter som Atle Kvålsvoll godt. Tidligere har Johansen presset Lihaug til det ytterste gjennom løpsintervaller.

— Vi så at det ble litt slitasje av det. Derfor har vi nå gått over til sykkel, i hvert fall for en periode. Du kan få like høy puls av å sykle som av å løpe, sier Johansen.

Lihaug selv mener det har vært godt for hodet å satse på sykkeltrening.

— Det er deilig med litt avveksling. Noen tenker sikkert at sykling er utypisk for boksere, og selv vet jeg ikke om noen som trener mye sykkel, men det hjelper selvsagt på kondisjonen – som er helt avgjørende, sier han.

Lihaug har gått tre kamper hittil i år. Nå regner teamet hans det som lite sannsynlig med en ny kamp på denne siden av sommeren.

— Vi har godt av en pause nå, sier Johansen.

Trener i Tønsberg

Tim-Robin Lihaug er belteholder i WBO-forbundets ungdomsklasse i supermellomvekt.

Kanskje kan det bli aktuelt med et forsvar av tittelen, eller kamp om en ny tittel, før årsskiftet.

Nå ligger Team Lihaug i trening i Tønsberg, der trener Johansen kommer fra. Det er en avveksling fra spanske Torrevieja, der Lihaugs base har vært det siste året.

— Vi skal være her til månedsskiftet. I sommer kommer jeg til å trene mye hjemme i Bergen, sier han.

PS. Boksetrener Helge Wærøy var tidligere i mai ute i media og utfordret Lihaug og de andre norske Team Sauerland-bokserne. Wærøy mener proffene i Sauerland-systemet bokser «i avisene» og møter slett motstand. Lihaug-trener Johansen er helt avvisende til å møte en Wærøy-bokser, eller kommentere uttalelsene.