Han var fire hundredeler raskere enn østerrikeren Kriechmayr på den første treningen.

– Jo, det er virkelig på tide for meg å vinne her. Dette er et stort utforrenn, så det ville vært ekstra gøy å sikre dette trofeet til samlingen min, men det er likevel mulig å være best i verden, uten å ha hatt nok flaks til å gå til topps her i Lauberhornrennet, sa Svindal til NTB etter torsdagens treningsomgang.

Dårlig vær med snø og tåke gjorde at det ikke ble offisiell trening i Lauberhorn-traseen verken tirsdag eller onsdag, men torsdag var forholdene så gode at det lot seg gjøre å gjennomføre en treningsomgang. Svindal har aldri vært bedre enn nummer tre i verdens lengste utfortrasé på 4480 meter, men han har heller aldri kjørt bedre i fartsøvelsene enn denne sesongen med fem seirer allerede.

Jansrud femte best

Han raste i mål med en ledelse til italienske Peter Fill med åtte hundredeler fra startnummer 20. Deretter kom Vincent Kriechmayr to startnummer etter nordmannen og truet ham, men han var fire hundredeler for sent i mål til å vippe Svindal fra topplassen. Løperne satte utfor fra kombinasjonsstarten.

Hannes Reichelt, også han fra Østerrike, klarte fjerde beste tid, men var så mye som 44 hundredeler bak den norske fartskongen.

Kjetil Jansrud startet først av løperne i seedet gruppe. Han kom inn til 1.50,25 minutt, en tid som holdt til femteplass. Med 59 hundredeler fram til Svindal er han også på skuddhold.

Aleksander Aamodt Kilde kjører også utfortreningen i Wengen, men han har et mye senere startnummer.

Det skal kjøres superkombinasjon i Wengen fredag. Deretter står det tradisjonelle Lauberhorn-rennet i utfor på programmet lørdag, mens Wengen-helgen blir avsluttet med slalåm søndag og en ny duell mellom Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher. (©NTB)

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her. Tema er lange svev, langrenn, kombinertsporten og Idrettsgallaen: