Barcelona fikk sjansen til å ta seg opp i ryggen på Real Madrid, som avga poeng for første gang på 17 kamper, men mistet både seieren og stjernen Lionel Messi.

Messi haltet av banen med det som trolig er en ny lyskeskade i 1-1-kampen hjemme mot Atlético Madrid.

Lionel Messi fikk en knapp time på banen i toppkampen. Foto: NTB Scanpix

Ivan Rakitic nikket Barcelona i ledelse rett før pause, men Angel Correa utlignet et kvarter ut i annen omgang, rett etter at Messi forlot banen.Da hadde Sergio Busquets også forlatt banen med skade.

— Leo Messi har en lyskeskade i venstre bein og vil være ute av spill i om lag tre uker, meldte klubben etter kampen. Det gjør at han akkurat kan rekke mesterligakampen mot Manchester City 19. oktober.

Poengtapet betyr at Barcelona er på tredjeplass, tre poeng bak Real Madrid og ett bak Sevilla, som tirsdag slo Betis 1-0 i byderbyet.

Se høydepunkter fra Barcelona – Atlético Madrid 1-1

Seiersrekken stoppet

Tidligere onsdag tok Real Madrids seiersrekke i La Liga slutt med 1-1 hjemme mot Villarreal. Med en ny seier ville laget satt ny spansk rekord.

Mannskapet til Zinédine Zidane var uten poengtap foran onsdagens hjemmekamp mot et Villarreal-lag som heller ikke hadde tapt på sine fire første kamper. Bortelaget forlot Santiago Bernabéu med sin gode statistikk i behold, til tross for en flora av Real-sjanser mot slutten.

Kaptein Bruno Soriano sendte Villarreal i ledelsen rett før pause på straffespark etter at Real Madrid-kaptein Sergio Ramos hadde handset i eget felt.

Tre minutter etter pause gjorde Ramos det godt igjen ved å stange ballen i mål etter et hjørnespark fra colombianske James Rodríguez.

Svært nær

Flere mål ble det ikke i kampen, og det skal gjestene være aller mest fornøyd med. Cristiano Ronaldo var svært nær å snu kampen etter et kvarter i annen omgang, men avslutningen på innlegget fra innbytter Dani Carvajal strøk stolpen.

— Vi manglet intensitet i første omgang. Annen omgang var slott, men man kan ikke alltid vinne, sa trener Zinédine Zidane.

Se høydepunkter fra Real Madrid – Villarreal 1-1

De siste ti minuttene produserte hjemmelaget sjanser på løpende bånd, men Villarreal-keeper Sergio Asenjo stoppet gode avslutninger fra både Toni Kroos og Álvaro Morata.

Real Madrid vant sine 12 siste kamper forrige sesong og kunne ha satt ny rekord med 17 serieseirer på rad. I stedet må laget nøye seg med å dele rekorden med Barcelona, som vant 16 på rad i 2011. Real Madrid har 13 poeng etter fem kamper av årets sesong.