— Dette er et av flere grep for å bevare klassisk langrenn. Alle var enige om at det måtte komme en regel, så var det diskusjoner om prosenter, men alle var enige om at det måtte komme en regel, sier Norges representant i verdenscupkomiteen i FIS, Åge Skinstad, til NTB.

Tyskland foreslo en maksgrense på 85 prosent til den aktuelle løperen. Fredagens bestemmelse ble 83 prosent målt med konkurransesko. Målepunktet på staven er der stroppen går ut fra håndtaket.

— Dette tilsvarer cirka 85 prosent i forhold til løperens kroppshøyde og den lengden som i dag er oppgitt på staven. Det er veldig viktig å få fram. Jeg kan fortsatt bruke 150-stavene mine fordi jeg blir 178 med sko og med der det måles på stavene blir det 179,5 cirka. Det er ikke mer drastisk enn det, forklarer Skinstad.

— Det var også viktig at utøverne slapp å ta av skoene når dette skulle måles.

Stavlengden er et av flere tiltak som er innført for å bevare klassisk langrenn.

I Cancún ble det bestemt at man skulle sørge for at klassisk langrenn ble lagt til løyper som var tilrettelagt for det. I fjorårets verdenscupsesong ble to renn vunnet med staking uten smurning. I Toblach, der dette var tilfelle, vil det i framtiden kun bli arrangert renn i fri teknikk — inntil de eventuelt kan presentere en ny løype.

Det ble også bestemt at juryen kan diskvalifisere utøvere for skøytetak uten videobevis. Dette ble gjort for at reglene skulle bli bedre og strengere overholdt.

Det siste tiltaket var at det er lov å legge stakefrie soner der man må gå diagonalt med armer og bein.