TRONDHEIM : — Vi håper definitivt at det ikke er noe galt med «Matti». Det begynner å bli tynt i rekkene, og vi har ikke råd til flere skader.

Det sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no mandag formiddag.

Dagen etter 1-1-kampen i Bergen var det individuell trening for RBK-erne, og etter å ha spist lunsj i elleve-tida dro Matthias Vilhjalmsson rett til medisinsk koordinator Håkon Schwabe for en sjekk.

— Fryktelig lyst på gruppespill

Islendingen måtte av til pause mot Brann med en smell i kneet, og søndag kveld visste man ikke omfanget.

Og med Yann-Erik de Lanlay og Mushaga Bakenga allerede uaktuelle for skjebnemøtet med Austria Wien, var det ikke rart Bruttern var en usikker mann mandag morgen.

— Austria-kampen er enormt viktig for oss. Vi har fryktelig lyst på en plass i gruppespillet, fortalte han – og håpet altså på det beste hva gjaldt «poteten» Vilhjalmsson.

— Tror han rekker kampen

Da adressa.no var i kontakt med medisinsk koordinator Schwabe mandag ettermiddag, hadde imidlertid Bruttern kunnet trekke et lettelsens sukk:

— Det er snakk om en støtskade. Nå har vi sett på bilder av kneet til Matthias, og det ser bra ut. Kneet stivnet umiddelbart da han pådro seg skaden søndag, men han er allerede i bedring, sa Schwabe.

Og la til det «alle» RBK-interesserte helst vil høre:

— Vi tror han blir spilleklar til torsdag.

Da adressa.no fikk tak i Matthias Viljhalmsson selv, var det heller ingen tvil om at han var en glad mann:

— Jeg er lettet, fordi det alltid er skummelt når man pådrar seg kneskader. Jeg er litt lei meg for at dette skjedde såpass tidlig i kampen, slik at jeg ikke fikk vist meg ordentlig fram da jeg fikk sjansen igjen som midtspiss, men det er en del av gamet, sa han.

Rolige økter

Dermed ser det altså ut til at Bruttern kan velge fra den troppen han hadde med seg til Bergen. Uten at treneren mandag lettet på sløret hva gjelder laguttaket:

— Nå er det individuell trening mandag, så er det ganske rolige økter tirsdag og onsdag inn mot kampen. Så får vi se, var meldingen fra Ingebrigtsen.