29. november 1998, for nesten femten år siden, debuterte Gerrard for Liverpools A-lag. For den bragden ble kapteinen hyllet av fansen under lørdagens møte med Olympiakos.

Kampen var i tillegg til å være en hyllest av 33-åringen en viktig kamp for Merseyside-klubben i oppkjøringen til årets sesong, som sparkes i gang om to uker.

Mye har handlet om overgangssagaen rundt Luis Suárez den siste tiden. Det var trolig godt for Liverpool-trener Brendan Rodgers endelig å tenke kun på fotballen.

Nysignerte Simon Mignolet, Kolo Toure og Iago Aspas var alle med fra start lørdag. Joe Allen scoret 1-0-målet etter et godt forarbeid av Raheem Sterling, mens Jordan Henderson sørget for 2-0. ## Fowler nær scoring

Gerrard ønsket ikke at testimonialkampen skulle bli en showkamp i lavt tempo, men to tidligere lagkamerater gjorde comeback på Anfield. Jamie Carragher, som la opp etter forrige sesong, fikk spille den siste halvtimen og var på banen da Henderson doblet ledelsen. Et kvarter før slutt ble også den tidligere storscoreren Robbie Fowler, ofte kalt «Gud» av Liverpool-supporterne, byttet inn. Ni minutter før slutt ble Fowler spilt gjennom av Gerrard, men avslutningen fra skrått hold ble parert til corner.

Olympiakos ble utvalgt til Gerrards testimonialkamp fordi engelskmannen scoret et fantastisk mål mot grekerne i mesterligaen i 2004. Samme sesong vant Liverpool sitt femte mesterligagull. (©NTB)