Få i Start-miljøet kjenner Brann bedre enn assistenttrener Robert Hauge. Den sympatiske 42-åringen har tilbrakt nesten hele sitt voksne litt i Brann. Før det var han på spillersiden, både på junior-og A-lag.

I august ble det klart at han ble Mons Ivar Mjeldes nye høyre hånd i Start.

– Jeg vet styrkene deres (til Brann, red.anm.), svakhetene deres, hvordan de ønsker å opptre offensivt og defensivt, i hvert fall de viktigste oppgavene. Det kommer helt sikkert noen endringer, men jeg kjenner Brann-laget meget godt, sier Hauge til fvn.no.

Offensivt Start-lag

Brann ble tippet nedenom og hjem før sesongen ble sparket i gang i mars, men Rune Skarsfjord gutter har trosset spådommene, og er med i medaljekampen.

– Hvordan skal dere straffe Brann?

– Vi har brukt mye tid på hvordan vi skal fremstå som lag. Hva kjennetegner oss? Vi er forberedt på det som venter oss, og så skal vi forsøke å utnytte svakhetene til Brann-laget.

– Hvordan skal Start fremstå?

– Vi skal bygge videre med det vi har gjort på trening. Vi har jobbet mye med offensiv samhandling. Det blir bare tydeligere og tydeligere, og bedre og bedre. At vi skal spille en underholdende og god angrepsfotball er det ingen tvil om. Det skal kjennetegne oss, sier Hauge.

Altfor lavt bunnivå

I likhet med Mjelde har han sett stor fremgang i spillet til Start de siste ukene.

– Jeg synes vi har jobbet bra sammen, både spillerne og vi rundt. Det blir tydeligere og tydeligere. Vi kunne kanskje fått enda mer betalt i forhold til poeng, men jeg ser helt klart at spillerne gjør det vi har blitt enige om, både i mønsteret offensivt og defensivt . Vi har tatt steg, og opptrer mer som et fellesskap, sier han.

Han mener det store problemet denne sesongen har vært det lave bunnivået.

– Vi er i ferd med å bli mer og mer stabilie. Vi er med i kampene i større grad. I de kampene jeg så før jeg kom, så svingte vi veldig i prestasjonene, sier Hauge.

– Hvordan ser du på resten av sesongen?

– Fem kamper igjen, 15 poeng å spille om. Fortsetter vi med utviklingen vi har hatt, og spiller den fotballen vi ønsker, så vil vi plukke poeng jevnt og trutt utover. Så får vi se etter siste seriekamp, sier Hauge og smiler lurt.