— Vi er en snedig menneskerase, vi unner ikke hverandre suksess, sier utviklingssjefen ved Leangen travbane.

Det var store forventninger til superhestens debut på Leangen mandag. Ivar Sånna ledet etter første runde, men ga opp i oppløpet, slo over i passgang og endte med å bli disket.

EIER: Det var like før jul at Jomar Blekkan, på vegne av hesteeier Kolbjørn Selmer (bildet), fikk tilslaget på svenske hesten. Foto: Morten Antonsen

Travtrener Jomar Blekkan sier både han og eieren tar det pent, men at han er skuffet over at så mange synes det er bra at det gikk dårlig for dem.

Oppgitt over skadefryden

Jørgensen sier han skjønner hvordan Blekkan føler det. Han er også oppgitt over skadefryden til enkelte.

— I USA får man gratulasjoner av naboene hvis man lykkes med noe. Her i Norge er folk sjalu på naboene sine. Men jeg er ikke forundret, dette er noe jeg har levd med i alle år, sier han.

Utviklingssjefen er ikke overrasket over at debutløpet ikke ble vellykket.

— Før løpet var jeg ikke så sikker på at hesten var en suveren vinner, slik alle trodde. Det er en kjempegod hest, men den startet i et helt vanlig løp, nesten som en treningskamp i fotball. Vi vet alle at treningskampene ikke betyr så mye, sier Jørgensen.

— Det er to helt forskjellige ting å trene i snøkavet i Trondheim og å springe løp. Han trenger gjerne noen løp før han får sprunget seg og for å komme i form.

En hest for de store anledningene

Jørgensen er overbevist om at Ivar Sånna vil komme sterkt tilbake.

— Det er jeg overbevist om. Nå kommer snart våren og varmen, og alt blir bedre. Det er ikke akkurat enkle forhold her oppe i Trøndelag på vinteren.

Utviklingssjefen sier superhesten betyr veldig mye for Leangen travbane og for travet i Midt-Norge.

— Det så vi både i restauranten og på banen. Det er sjelden å se så mange nye ansikter på Leangen. Dette er en hest som må bygges opp, en hest for de store anledningene. Endelig har vi kanskje en hest som vi kan følge til de store løpene i Europa og ute i verden, sier han.

Det var like før jul at Blekkan, på vegne av hesteeier Kolbjørn Selmer, fikk tilslaget på svenske hesten. Hingsten har hatt elleve seire på 42 starter og har sprunget inn drøyt tre millioner kroner.