Markus Henriksen ble matchvinner da Alkmaar slo topplaget Zwolle 1-0 i nederlandsk æresdivisjon fotball søndag.

Nordmannen spilte hele kampen og scoret kampens eneste mål i det 72. minutt. En turbulent uke for klubben sluttet dermed med en opptur.

Van Basten trakk seg

Marco van Basten trakk seg som hovedtrener på grunn av helseproblemer. Han skulle erstattes av assistenten Alex Pastoor, men to dager senere trakk også han seg. Søndag var van Basten tilbake på trenerbenken som assistent for Dennis Haar.

Alkmaar har tre seirer og tre tap og ligger midt på tabellen.

PSV Eindhoven er alene på tabelltopp etter 4-0-seieren over Cambuur Leeuwarden. Luuk de Jong, Jetro Willems, Jeffrey Bruma og Adam Maher scoret. Gjestens, som fikk sitt første tap, fikk Lucas Bijker utvist før pause.

Ricardo van Rhijn scoret da tittelforsvarer Ajax vant 1-0 borte mot Feyenoord. Ajax og Zwolle er begge tre poeng bak PSV.

Twente vant 4-1 over Heracles med Torgeir Børven som ubenyttet reserve. Laget er på sjetteplass. (©NTB)