— Klart jeg er veldig misfornøyd. Det brenner inni meg, og koker litt nå. Men jeg får ikke gjort så mye med det, sier Pål André Helland.

I dag ble det kjent at RBK-spilleren reiser hjem fra landslagssamlingen i forkant av skjebnekampene mot Malta og Italia.

— Det er dårlig timing og veldig bittert at jeg to ganger på rad er skadet akkurat når det er landslagssamling, sier han.

Forrige gang Helland måtte melde avbud for Norge, var det en støtskade som satte ham ut av spill.

Les også: - Jeg har ikke noe på landslaget å gjøre nå

Denne gangen er det lårskaden som har skapt problemer for ham flere ganger etter sommeren som er årsaken til forfallet.

Tar selvkritikk

Nå tar han selvkritikk for de gjentagende problemene med låret denne høsten.

— Det er jeg som blir litt for ivrig, rett og slett. Kanskje jeg bør ta det litt mer med ro på trening, og ikke være helt villmann. Men samtidig er det min første hele sesong hvor jeg i utgangspunktet spiller to kamper i uka, så jeg får bare lære av dette, sier han.

Helland er fortsatt på Lillestrøm sammen med resten av landslaget, men flyr hjem til Trondheim i løpet av dagen. Med seg i bagasjen har han noen trøstende ord fra landslagssjef Høgmo.

— Per-Mathias synes det er veldig synd, og håper at jeg tar det med ro og pleier kroppen. Det kommer viktige kamper både for RBK og Norge fremover. Og jeg skal være frisk til da, sier Helland.

Les også: Seks spillere droppet landslagstreningen

Les også: Skjelbred om livet i Tyskland