Lørdag analyserte BT Thordarson og Tor Thodesens spillerkjøp. 12 av 24 nyervervelser fikk betegnelsen fiasko. Brann-treneren gir klubbens dårlige økonomi hoveddelen av skylden.

— Vi har ikke penger til å hente spillere fra øverste hylle. Når du blir tvunget til å velge fra hylle nummer tre og fire er sjansen for å mislykkes betraktelig større. De fleste av disse spillerne har ikke fått prøvd seg tidligere på dette nivået, forklarer islendingen.

At spillere har gjort det bra i andre klubber er langtfra noen garanti for at de vil lykkes i Brann i følge Teitur.

— Noen er gode i en klubb, men dårlig i den neste, mens andre har motsatt utvikling. Hassan El Fakiri er jo et godt eksempel på det siste, sier Teitur Thordarson.

Han gir uttrykk for at Brann har brukt langt mindre penger på sine siste innkjøp, enn hva de fleste andre klubber i norsktoppen har gjort de siste sesongene.

— Når vi ser på hva andre lag har fått igjen for investeringene i forhold til oss, synes jeg ikke vi kommer så dårlig ut, sier Thordarson.

Teitur hentet med seg Sergej Terehhov og Thomas Razanauskas fra Flora Tallin. Prisen var en million per stykk, men ingen har levert varene. I vinter forsvant Razanauskas gratis til Hellas og nå prøver klubben å gi bort Terehhov. Men Brann-treneren angrer verken på at han har hentet de to balterne, eller noen av de andre «tabbekjøpene» til Stadion.

— Jeg kan aldri vite på forhånd at en spiller kommer til å gjøre det dårlig, så det blir i så fall etterpåklokskap, sier Thordarson.