8. april 1996 spilte David Busst det som skulle bli hans siste kamp på øverste nivå. Coventry presset på for scoring mot Manchester United på Old Trafford.

Busst angrep ballen etter en corner, men ble truffet av Denis Irwin og Brian McClair med full kraft. Beinet brakk på flere steder.

Skrekkslagne spillere så Busst vri seg i smerte på Old Trafford-gresset. United-keeper Peter Schmeichel skal ha spydd, og måtte ha psykologhjelp etter kampen.

Måtte gjennom 26 operasjoner

David Busst ble intervjuet om skaden av TalkSport i helgen. TalkSports Andy Goldstein la ut et bilde på Twitter av hvordan beinet til den tidligere Premier League-spilleren ser ut 19 år etter skrekkskaden.

Peter Schmeichel så skaden til David Busst på nært hold. Foto: NTB scanpix

— Jeg var på banen i 87 sekunder før skaden. Irwin kom ut fra stolpen og McClair kom bakfra. I det øyeblikket ble jeg truffet med kraft fra to vinkler, forteller Busst til TalkSport, ifølge Daily Mail.Busst måtte gjennom ti operasjoner i løpet av de første 12 dagene etter taklingen. Totalt måtte han gjennom 26 operasjoner. Han pådro seg også et alvorlig virus mens han lå på sykehuset. Det var en reell fare for at han måtte amputere beinet. I november 1996 kunngjorde Busst at han la opp som fotballspiller.

Spiller fortsatt fotball

Busst tenker tilbake på sekundene etter taklingen.

— Jeg visste at noe alvorlig hadde skjedd. Jeg merket at noe i beinet ikke var som det skulle være. Jeg glemmer aldri reaksjonen til Dion Dublin. Han satt bøyd med hodet i hendene og med et skrekkslagent blikk, forteller Busst.

I 1997 fikk Busst sin testimonilalkamp. Det var mot Manchester United, og var Eric Cantonas siste kamp for Manchester-klubben.

Busst jobber nå med programmer for lokalmiljøet for sin tidligere klubb Coventry. Han har også gjennomført trenerkurs.

Han kom aldri tilbake som spiller på toppnivå, men spiller fortsatt fotball.

— Når jeg spiller nå, går jeg inn i dueller så faren min blir nervøs, sier David Busst.