Stavanger (Aftenbladet): Blant annet forteller Østenstad at han ble oppringt av styreleder Geir Solstad for et par år siden. Jim Solbakken hadde tatt kontakt og gjorde krav på 10 prosent av et spillersalg Viking hadde gjort.

Aftenbladet vet at det var overgangen til Valon Berisha til Salzburg agenten mener han skulle ha sin andel av. Valon Berisha ble solgt for 11-12 millioner kroner sommeren 2012.

— Østenstad og jeg hadde en muntlig avtale om at jeg skulle ha 10 prosent, ja. Hvorfor skulle jeg henvende meg til Viking dersom jeg ikke hadde en slik avtale? Samtidig vil jeg si at Viking tapte mye penger på framgangsmåten de valgte i forhandlingene med Salzburg, legger Solbakken til.

- Hvordan det?

— De valgte å gjøre alt selv i stedet for å bruke meg som agent i forhandlingene. Jeg kunne skaffet Viking og aksjonærene mye mer penger enn det de selv klarte, mener Solbakken.

- Jeg ringte ham, men beklaget ikke noe som helst

Egil Østenstad ønsker ikke å kommentere saken så mye mer enn han allerede har gjort.

— Jeg kan bekrefte det jeg har sagt i intervjuet. Jeg ønsket å stå fram med navn fordi jeg selv har blitt offer for anonyme påstander, sier Østenstad.

- Jim Solbakken sier at du ringte ham for et par dager siden og beklaget måten du ordla deg på i intervjuet?

— Jeg ringte ham, men beklaget ikke noe som helst. Jeg ringte for å fortelle hva jeg hadde sagt i intervjuet. Det gjorde jeg for å informere ham. Det er to vidt forskjellige ting, svarer Østenstad.

- Solbakken sier i sitt svar i bladet at du fikk sparken fra Viking, stemmer det?

— Nei, jeg benyttet meg av min tre måneders oppsigelsesrett og sa opp på ordinært vis uten noen form for sluttpakke, sier Østenstad.