— Rosenborg har aldri gått i overskudd i den norske delen av driften tidligere. Sånn sett har situasjonen aldri vært bedre enn nå, sier Tove Moe Dyrhaug til Adresseavisen.

Halvårsprognosen for hvordan RBK-økonomien vil se ut ved årsskiftet er klar: Klubben har budsjettert i null – og akkurat i dag ser klubben ut til å nå målet.

Det til tross for at Moe Dyrhaug og co har hentet inn fem spillere i sommer, og ikke solgt en eneste en (Riski på lån, Strandberg gikk gratis). Dette til tross for et salgsbudsjett på 12 millioner kroner. RBK dro inn ca 3,5 mill. av disse i vinter, og er altså 8,5 mill. unna. Men ser ut til å ha kontroll over situasjonen.

Europa og billetter

RBK er heller ikke avhengig av å komme seg til gruppespill i Europaligaen for å nå budsjettet, om man skal tro Dyrhaug.

— Vi har tre store budsjettposter: Billettinntekter, partnerinntekter og spillersalg. Vi anslår å tjene åtte mill. mer på billettsalg enn medregnet (30 mill.). Vi har heller ikke budsjettert med høyere e-cupinntekter enn 1. kvalifiseringsrunde. Derfor ligger vi om lag åtte mill. over budsjett også i Europa, uavhengig av et gruppespill, sier hun.

Legger man inn i regnestykket at RBK er fire millioner bak budsjett på partnerinntekter (70 mill), og altså spillersalg, havner man på null i halvårsprognosen.

- Ikke friskmeldt

Dyrhaug er likevel forsiktig med å kalle klubben «friskmeldt»

— Spareprosessen vi er inne i gjelder fortsatt. Men dette har blant annet gjort at vi ikke har måttet selge spillere i sommer, selv om vi har fått bud. Fordi vi har hatt kontroll over situasjonen, sier hun.

Samtidig betyr ikke tallene at RBK kommer til å fortsette å si nei til klubber også i desember.

— Nei, vi skal være en selgende klubb. Men det er et godt signal når profilerte spillere selv går ut og sier de vil bli her for å vinne gull med RBK, svarer hun.

- Hvor mye har kjøpene kostet?

— Vi har ikke kjøpt for så mye. Og vi er veldig fornøyd med kjøpene, som passer godt inn i RBK, svarer hun.

Det er anslått at RBK har brukt over ti millioner kroner på spillere denne sommeren. Dette vil ikke Dyrhaug kommentere.